Denemarken

denemarkenDenemarken is een prachtig land, waar veel te beleven is. Zo kan je in Denemarken goed fietsen, prachtige wandeltochten maken, het strand of één van de vele pretparken bezoeken. Het land Denemarken bestaat al sinds het jaar 930 en heeft dus een rijke geschiedenis! De 400 eilanden van Denemarken hebben allemaal iets anders te bieden en zijn gemakkelijk te bereiken. Een vakantie naar Denemarken is dan ook een onvergetelijke ervaring. Je kijkt er werkelijk je ogen uit en geniet volop van je vakantie!

Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, is de Deense stad met de meeste historische bezienswaardigheden. Één van de bekendste bezienswaardigheden van Kopenhagen is Amalienborg, het koninklijke paleis van Denemarken. Tevens vind je vlak bij dit paleis het kasteel Rosenborg, het zomerpaleis van de koninklijke familie. 

Tevens is het mogelijk om Kopenhagen per boot te verkennen. Tijdens deze boottocht kan je verschillende bezienswaardigheden bekijken, zoals het Operagebouw van Kopenhagen, het Koninklijk Deens Theather en de Zwarte Diamant. Wanneer je deze boottocht door Kopenhagen maakt kom je tevens langs de Kleine Zeemeermin. De Kleine Zeemeermin is al meer dan 100 jaar het symbool van deze stad in Denemarken. 

Prachtige eilanden

Wanneer je naar Denemarken gaat moet je zeker één van de 400 eilanden bezoeken. Neem bijvoorbeeld het Deense eiland Bornholm. Dit rotsachtige eiland van maar 45 kilometer groot heeft een strand van maar liefst 25 kilometer lang. Tevens kan je op het Deense eiland Bornholm rotstekeningen van 3000 jaar oud bekijken of één aan een van de vele workshops deelnemen. 

Pretparken in overvloed

Denemarken staat bekend om de vele pretparken. We raden het dan ook zeker aan, wanneer je een bezoekje aan Denemarken brengt, om een pretpark te bezoeken!

Legoland

Het meeste bekende pretpark van Denemarken is toch wel Legoland. Dit pretpark bestaat uit miljoenen Legostenen en is een ware belevenis. Wij raden het dan ook zeker aan om een bezoekje te brengen aan dit legendarische pretpark. 

Aquadome

Naast Legoland vind je het tropisch zwemparadijs Aquadome. Wanneer je met kinderen op vakantie naar Denemarken gaat is dit een echte aanrader. Dit tropisch zwemparadijs heeft een oppervlakte van maar liefst 10.000 vierkante meter. 

Givskud Zoo

Ook vind je Givskud Zoo in Denemarken. Givskud is één van de bekendste dierentuinen van Denemarken. Je vindt hier onder andere een groot safaripark en veel verschillende dierensoorten. Deze dierentuin bestaat al sinds 1969 en is een waar begrip in Denemarken. 

Kortom, een vakantie naar Denemarken is een ware belevenis. Er is genoeg te doen in Denemarken en je zult je geen moment vervelen tijdens een vakantie in Denemarken. 

Gerelateerde artikelen