Marokko, de nummer 1 vakantiebestemming in Afrika

Marokko, Afrika, vakantiebestemmingenIn onze top 10 vakantiebestemmingen in Afrika staat Marokko op nummer één als meest bezochte vakantiebestemming. In deze betoverende stad merk je dat Europa langzaam Afrika wordt. Bezoek de hoofdstad Rabat of de grootste plaats van Marokko: Casablanca. En natuurlijk wil je ook Marrakesh zien! Wanneer je het prachtige Marokko gaat bezoeken wil je natuurlijk niets vergeten mee te nemen, maak daarom ook jouw persoonlijke inpaklijst zodat je helemaal voorbereid bent op jouw vakantie!

Bezienswaardigheden Marokko

Marokko, bekend om Casablanca, de kosmopolitische stad waar je, aan zee, de op een na grootste moskee ter wereld kunt bezoeken: de Hassan 2. Dé Koningsstad is natuurlijk Marrakesh. Ga hier zeker naar de medina, souk en het monumentale Djemaa el Fna plein. Voor een strandvakantie is de badplaats Agadir een aanrader. Het betoverende Chafchaouen in Marokko is een stad van blauw en wit, zeker de moeite waard om deze relaxte stad te bezoeken. De beste bewaarde oude stad van Arabië is Fès, hier kun je bijvoorbeeld naar de leerlooierij en zien hoe er nog steeds leer wordt gemaakt op de manier zoals men dat in de Middeleeuwen deed. Voor festivalfans is er in juni het vierdaags muziekfestijn in Essaouira: World Music Festival. Ook leuk om in een andere maand te bezoeken, dit schattige vissersdorpje en badplaats. Het is ook mogelijk een geweldige wandeling te maken door het Hoge Atlas gebergte. Deze beklimming tot een hoogte van ruim 4000 meter, duurt een aantal dagen en is zeer populair. Maak het woestijnleven mee door wandeltochten door Merzouga, een klein stadje in het zuidoosten van Marokko.

Marokko is niet eens zo ver weg. Wij van meenemen.nl baseren de top 10 vakantiebestemmingen van Afrika, met op nummer 1 Marokko, op de boekingsaantallen van onze bezoekers. Lees meer over hun ervaringen en bijvoorbeeld de weersverwachtingen in Marokko
Zij vonden de goedkoopste vliegtickets op onderstaande pagina’s.