Vliegtickets naar Johannesburg

johannesburg, zuid-afrika, vliegtickets naar johannesburgWil je naar Zuid-Afrika vliegen? Vaak zul je dan vliegtickets naar Johannesburg of Kaapstad boeken. Dit zijn beide ontzettend belangrijke steden in Zuid-Afrika. Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika en zeker een bezoekje waard. Wij vertellen je graag waarom!

Over Johannesburg

Johannesburg is een stad waar de hoogte- en dieptepunten van de geschiedenis van Zuid-Afrika nog duidelijk zichtbaar en voelbaar zijn. Johannesburg wordt ook wel de Stad van Goud genoemd, en dit komt dan ook door het goud dat er in 1886 ontdekt werd. Vandaag de dag is Johannesburg het hart van de Zuid-Afrikaanse economie. Het is een multiculturele stad die wel honderden nationaliteiten kent.

Helaas is Johannesburg een beruchte stad in Zuid-Afrika door de criminaliteit. Er is tevens een ?zware zone? in de stad waar veel armoede heerst en drugs- en alcoholmisbruik. Het wordt dan ook sterk aangeraden om als toerist deze zone te vermijden en niet ?s avonds alleen over straat te dwalen.

Toch valt het buiten dit wel mee en heeft Johannesburg ook zeker veel bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen. De stad zal zeker weten indruk op je maken, dat is iets wat wij je verzekeren.

Bezienswaardigheden Johannesburg

Zo staat in Johannesburg het Apartheid Museum. Dit is een bezienswaardigheid die je niet mag overslaan als je naar deze stad reist. De Apartheid heeft lange tijd geheerst in Zuid-Afrika en tot op de dag van vandaag zijn de consequenties duidelijk voelbaar. Het is dan wel geen ?leuk? museum, maar zeker wel een bezoek waard.

Het tweede museum dat je niet mag missen is het Hector Pieterson Museum. Ook dit museum zorgt ervoor dat je met een brok in je keel rondloopt. Het museum is vernoemd naar een jongen van 12 jaar oud, welke bij een opstand van scholieren in 1976 in de wijk Soweto werd neergeschoten door een politieagent. De scholieren protesteerden tegen de plannen van de regering om op scholen verplicht het Afrikaans in te voeren. In het museum hangen foto?s en zijn video?s te zien hoe deze situatie tot stand kwam. Je mag geen foto?s maken in dit museum.

Verder raden wij een bezoek aan de township Soweto sterk aan. Soweto is een zwarte township waar je de huizen van onder andere Nelson Mandela en Desmond Tutu kunt bezoeken. Ook maak je hier écht kennis met het leven van de zwarte bevolking van Johannesburg. Wel wordt het aangeraden om niet zelf deze township in te lopen maar altijd onder leiding van een gids.

Deze bezienswaardigheden zijn slechts een kleine greep uit de vele dingen die er te doen zijn in Johannesburg. Boeken dus, die vliegtickets naar Zuid-Afrika!