Met het vliegtuig op wintersport vakantie

Ga je binnenkort op wintersport vakantie? Jaarlijks gaan ontzettend veel mensen op wintersport vakantie in Europa. Vaak wordt er met de auto naar Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland of Zwitserland gereden. Maar waarom zou je met de auto op wintersport vakantie gaan? Je kunt ook met het vliegtuig!

Waarom met het vliegtuig op wintersport?

Maar waarom zou je met het vliegtuig op wintersport vakantie gaan? Wij van Meenemen weten wel waarom. Met het vliegtuig ben je ten eerste veel sneller op je plaats van bestemming aangekomen. Je hoeft geen rekening te houden met (verplichte) winterbanden, sneeuwkettingen of tol betalen onderweg. Je stapt gewoon in het vliegtuig en een paar uur later ben je op je wintersport bestemming.

Het is dus sneller om met het vliegtuig op wintersport te gaan. Vaak is het vliegen ook nog eens goedkoper dan het rijden met de auto. Wel is het zo dat het gemakkelijker is om met het vliegtuig op wintersport te gaan wanneer je alle ski-spullen gaat huren. Anders sjouw je jezelf een bult en ben je wellicht nog veel geld kwijt aan extra ruimbagage. Je kunt dat snowboard natuurlijk niet in je koffer stoppen. Maar lang niet iedereen heeft eigen ski?s of een eigen snowboard, dus vaak is het fijner om met het vliegtuig op wintersport te gaan.

Vliegtickets voor wintersport vakantie

Maar waar vind je dan goedkope vliegtickets voor je wintersport vakantie? Je kunt bij verschillende luchtvaartmaatschappijen goedkope vliegtickets boeken naar diverse populaire wintersportgebieden. Denk bijvoorbeeld aan Inssbruck, Gerlos, Grenoble of Chambéry.

Vergelijk verschillende vliegticket aanbieders met elkaar online en vind zo het goedkoopse vliegtickets voor jouw wintersport vakantie.

Wat moet je meenemen als je met het vliegtuig op vakantie gaat?

Vaak krijgen we de vraag of je bijvoorbeeld je Ski’s of snowboard mee mag nemen in het vliegtuig. Bij veel vliegmaatschappijen is dit zeker mogelijk. Je moet vaak wel van te voren aangeven dat je dit wil meenemen en soms vragen ze een extra vergoeding. Ook moet je je afvragen of je je kostbare wintersport spullen wel mee wil nemen. Zeker gezien de problematieken die er op veel vliegvelden op dit moment zijn. Je spullen kunnen kwijtraken maar ook beschadigen. Zorg er daarom voor dat je een goede reisverzekering voor je wintersport spullen hebt.

Andere zaken die je zeker moet meenemen: