Stedentrip naar Athene boeken

athene, stedentrip atheneEen leuke citytrip maken binnenkort maar je weet nog geen toffe bestemming? Kies dan eens voor een stedentrip naar Athene en verken deze authentieke stad geheel op eigen wijze. Ben je nog niet overtuigd? Lees dan snel verder en laat je overtuigen tot het boeken van vliegtickets naar Athene voor een toffe stedentrip!

Boek nu goedkope vliegtickets!

Waarom een stedentrip Athene?

Athene is de hoofdstad van Griekenland met ongeveer 4 miljoen inwoners. Daar komt bij dat Athene de oudste hoofdstad in Europa is. Het is dan ook een erg populaire bestemming voor een stedentrip. Athene kent ontzettend veel bezienswaardigheden, prachtige musea en een aangenaam klimaat. Het is een prachtige en authentieke stad in Griekenland waar je jezelf zeker een aantal dagen kunt genieten.

Een stedentrip naar Athene zorgt ervoor dat jij een aantal prachtige monumenten uit de Griekse geschiedenis kunt bekijken. Daar komt bij dat je voordelig kunt vliegen naar Athene met verschillende vliegtuigmaatschappijen.

Bezienswaardigheden Athene

Daar komt bij dat Athene behoorlijk wat bezienswaardigheden kent. Wij geven je graag wat tips voor een stedentrip naar Athene. Deze zijn zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je citytrip naar deze Griekse hoofdstad.

Akropolis van Athene

Het Akropolis ligt op 156 meter hoogte, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad Athene. Verder zijn er op deze berg nog meer bezienswaardigheden van de stad te bezoeken zoals bijvoorbeeld het Parthenon. Dze is onderdeel van de Akropolis van Athene en vormt de ruïnes van een tempel die gebouwd werd ter ere van beschermgodin Athena Parthenos. 

Tempel van de Olympische Zeus

Dit was ooit de grootste tempel van Zeus. Je kunt de Tempel van de Olympische Zeus aan de zuidkant van Athene vinden. Er is niet veel over van de tempel, maar als je een stedentrip naar Athene maakt is het de moeite waard om de overblijfselen te bekijken.

Plaka

Dit is een gezellige wijk in de oude stad Athene. Er zijn veel restaurantjes, barretjes en bezienswaardigheden te vinden. Ook zijn hier wat kleine musea te vinden die leuk zijn om te bezoeken. 

Dionisyustheater 

Het Dionisyustheater is ook een ware bezienswaardigheid die je moet bezoeken tijdens je stedentrip Athene. Dit theater is gebouwd in 325 voor Christus, je loopt hier zo heen vanuit de wijk Plaka.

Maar buiten bovenstaande bezienswaardigheden Athene is er nog veel meer te zien in deze authentieke Griekse stad. Zo zijn er ook talloze musea te bezoeken die de moeite waard zijn. Boeken dus, die goedkope vliegtickets naar Athene voor een toffe stedentrip!

Leden van Meenemen.nl adviseren

Vliegtickets.nl Bekijk aanbieding
World Ticket Center Bekijk aanbieding