Vliegtickets Marrakech

vliegtickets marrakechOp vakantie naar Marokko? Kies dan voor vliegtickets naar Marrakech! Marrakech is een geweldige stad in Marokko die je zeker niet mag missen. Wanneer je een echte reiziger bent, zal je deze stad geheid in je hart sluiten. Een andere tip om te zorgen voor een goede voorbereiding op je vakantie; maak een handige inpaklijst zodat je niet vergeet!

Stedentrip Marrakech

Je kunt natuurlijk kiezen voor een vakantie in Marrakech, maar veel toeristen maken een stedentrip naar deze bijzondere stad. Ook met een rondreis door Marokko ontkom je vaak niet aan deze veelzijdige stad. Maar waarom is deze stad nou zo bijzonder?

Ten eerste zijn er aan bezienswaardigheden in Marrakech geen gebrek. Marrakech is een stad die in het binnenland van Marokko ligt. Het is een sprookjesachtige stad die grotendeels leeft van het toerisme. Er hangt een heerlijke sfeer en de stad is prachtig om te zien en heeft wat pittoresk met de smalle stoffige steegjes.

Boek nu vliegtickets naar Marrakech!

Echter zijn er mooie hotels te vinden waar je kunt verblijven tijdens je stedentrip in Marrakech, je zult je een ware prins of prinses voelen!

Een vakantie naar Marrakech is leuk, maar we raden je wel aan om je even in te leven wat de cultuur betreft. Marokko is een Islamitisch land en dit neemt nogal wat gebruiken met zich mee. Bedek als vrouw zijnde dus je schouders en draag geen overdreven korte broekjes of rokjes. Wat de bezienswaardigheden van Marrakech betreft raden wij je onder andere aan om de volgende dingen niet over te slaan:

  • Djemaa el Fna, een plein in Marrakech met authentieke Marrokaanse producten en kruiden waar het tevens ook wemelt van de straatartiesten.
  • Medina de Marrakech, het autovrije centrum met smalle stoffige straatjes straalt het ware Marrakech uit.
  • Koutoubia Moskee, de allergrootste moskee die je kunt vinden in Marrakech
  • Jardin Majorelle, hier vind je voornamelijk Islamitische kunst.
  • Ville Nouvelle, een moderne wijk in Marrakech waar je veel warenhuizen en exclusieve winkels vind.

Weer Marrakech

Wat verder niet geheel onbelangrijk is voor je vakantie naar Marrakech, is het weer. Marokko ligt toch in Afrika en je wilt natuurlijk geen stedentrip of vakantie naar Marrakech meemaken wanneer de temperatuur hoog boven de 30 graden is.

Wat het weer in Marrakech betreft, is het verstandig om wellicht niet in het hoogseizoen naar deze stad te gaan. Dit omdat het in het hoogseizoen behoorlijk heet kan zijn in deze stad en je ligt dan waarschijnlijk liever aan het strand dan dat je in een druk centrum van een stad rondloopt. Ga daarom in het voor- of naseizoen om de extreme hitte van Marrakech te voorkomen. Voordeel hiervan is ook nog dat de vliegtickets naar Marrakech dan vaak goedkoper zijn!