Tips om diefstal op vakantie te voorkomen

diefstal voorkomen tipsHet voorkomen van diefstal is erg belangrijk wanneer je op vakantie gaat. Zorg ervoor dat je preventiemaatregelen neemt op reis en probeer diefstal zoveel mogelijk te voorkomen. Je wilt niet dat je beroofd wordt van je spullen tijdens je vakantie. Daarom hebben wij een aantal handige tips om diefstal op vakantie te voorkomen voor je op een rijtje gezet. 

Tip 1. Waardevolle spullen

Laat geen waardevolle spullen achter in de auto. Voorkom diefstal en sluit je auto tevens altijd goed af, ook als je maar even weg bent.

Dit geldt natuurlijk ook voor hotelkamers of caravans. Hier is het belangrijk om je waardevolle spullen altijd in de kluis te doen wanneer je weggaat. 

Tip 2. Parkeren

Parkeer je auto liever niet op een stille, verlaten plek. Wanneer je je auto parkeert op een afgelegen plek maak je het de dieven wel erg makkelijk. Om diefstal te voorkomen is het verstandig om de auto op een goed verlichte plaats te parkeren waar hij in het zicht staat. 

Tip 3. Verspreiden

Wanneer je je waardevolle spullen opbergt is het van belang dat je die niet allemaal op één plek bewaart. Berg waardevolle spullen zoals sleutels, paspoorten en geld niet op in één tas, maar verspreid deze spullen. Zo heb je meer kans om diefstal te voorkomen op vakantie. 

Tip 4. Geen handtas

Je kan beter geen handtas meenemen op vakantie. Handtassen zijn vaak het eerste waar een dief naar op zoek gaat op vakantie. Tevens kan een tasjesdief een handtas zo van je afpakken. Een onopvallende tas is geschikter om je waardevolle spullen in te bewaren en vervoeren. 

Tip 5. Waardevolle spullen afgeven

Indien je zelf niet over een kluisje beschikt, kan je waardevolle spullen vaak afgeven bij de receptie. Soms kan je hier zelfs een kluisje huren. Zo weet je zeker dat jouw spullen in goede handen zijn en hoef je je nergens zorgen om te maken. 

Tip 6. Sluit goed af

Door je appartement, hotelkamer, tent of caravan goed af te sluiten, maak je het een dief een stuk lastiger. Vergeet dus nooit de deur op slot te doen, ook niet als je maar 'heel even' weggaat. Een minuut is namelijk lang genoeg voor een dief. 

Tip 7. Neem zo min mogelijk mee

Als je naar drukke plaatsen of bezienswaardigheden gaat, is het verstandig om zo min mogelijk mee te nemen. De waardevolle spullen die je meeneemt kan je het beste op je lichaam dragen, het liefst onder je kleding. Draag waardevolle spullen nooit in je rugtas op je rug. Zo heb je zelf geen overzicht en kan iemand gemakkelijk de waardevolle spullen uit de tas halen.