Top 10 vakantiebestemmingen in Azië

vakantiebestemmingen Azië, ThailandVakantiebestemmingen in Azië zoals Thailand, China en Indonesië zijn erg in trek. Onze bezoekers boeken het liefst hun vliegtickets via WTC.nl, daar kunnen zij namelijk de beste aanbiedingen van alle 550 airlines met elkaar vergelijken. Onderstaand de top 10 vakantiebestemmingen naar Azië van onze bezoekers met uitgelicht een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden.

Boek jouw vakantie naar Azië hier!

1. Vakantiebestemming nummer 1: Bangkok – Thailand

Met stip op 1 staat Bangkok, Thailand. Bezoek het Koninklijk Paleis Bangkok, de Tempel van de Dageraad (Wat Arun) of het Museum of Contemporary Art. Aanschouw de gouden paleizen en beleef de drijvende markten. Geweldig shoppen of lekker uitrusten in de tuinen van Dusit. Geniet van typisch Thais eten en bezoek de prachtige tempels waar Boeddha op je zit te wachten.

2. Denpasar – Bali, Indonesië

Op twee vinden we Denpasar, in Indonesië. Lekker naar het strand op Sanur Beach, bezoek het Le Mayeur Museum of laat je heerlijk verwennen bij de Spa Retreat “Aroma.” Mediteren in een hindoetempel zorgt tevens voor een fantastische ervaring in Indonesië. Hier op Bali kun je echt jouw spirituele en fysieke balans vinden.

3. Jakarta – Indonesië

In de hoofdstad van Indonesië ontdek je erg veel verschillende mensen, culturen en tegenstellingen tussen bv armoede en rijkdom. De stad is dichtbevolkt en daarom dus erg druk. Het schijnt dat Jakarta het beste uitgaansleven te bieden heeft van heel Azië.

4. Dubai – Verenigde Arabische Emiraten

Wanneer je Azië wil ontdekken is Dubai een super keuze, op plaats 4. Verschillende musea, attracties als Taman Mini Indonesia Indah park, vind je koopjes op de beroemde rommelmarkt of de rust in de elegante wellness centra. Een uitgelichte aanrader: Potato Head. Dit is een -in warenhuis stijl- bar/bistro met geweldig artistiek decor en muziek. Een ultieme culturele ervaring met een levendige groene muur en vintage interieur.

5. Hanoi – Vietnam

De hoofdstad van Vietnam is erg charmant. Bezoek de drukke straatjes in Old Quater, wandel gezellig langs de winkeltjes, eet wat en kijk je ogen uit. Tip voor als je moeilijk in de drukte loopt; laat je rondrijden in een “cyclo.” Vele musea ook te bezoeken zoals Vietnam Women’s Museum. Verken de complete stad en aanschouw de honderden tempels, pagoden, meren, boulevards en de Hoa Lo- gevangenis.

6. Kuala Lumpur – Maleisië

Op 6, de drukke hoofdstad van Maleisië, boordevol bezienswaardigheden. Kuala Lumpur kan tegenwoordig ook makkelijk als stedentrip (al is het wel wat verder weg). Bekijk de Petronas Twin Towers of het uitzicht vanaf de hogere Kuala Lumpur Tower. Duik de Batu Caves in, bezoek Chinatown, en het Kuala Lumpur City Centre. Vind een rustmoment in het Lake Garden Park of boek een tour door Kulau Ketam Village.

7. Hongkong – China

Wanneer je Hongkong bezoekt, mis dan niet het Chi Linnonnenklooster, de tuin van Nan Lian en breng een bezoek aan het Hong Kong Museum of History. Geniet van heerlijke dim sum, prachtige drijvende eilanden en de geweldige skyline van Hong Kong. Voor een ongekend uitzicht kun je met de tram naar het allerhoogste punt van Victoria Peak.

8. Siem Reap – Cambodja

Cambodja staat ook in dit rijtje vanwege haar indrukwekkende tempels en ruïnes van Angkor Wat, welke zijn gevestigd in een van de grootste religieuze complexen van de wereld. Voornamelijk aangeraden te bekijken bij zonsopkomst. Bovendien heeft Angkor ook een avondmarkt: winkelkraampjes, tentjes waar je kunt eten en bars.

9. Kathmandu – Nepal

De hoofdstad van Nepal ligt in een vallei vol historie. Ook hier kun je prachtige oude tempels bezoeken. Begeef je onder de lokale bevolking en ontdek fascinerend werk van de kunstenaars daar. Aanschouw Bouddhanath, de levendige kleuren, vele mensen en tegelijkertijd een serene rust. Garden of Dreams is ook een aanrader.

10. Beijing – China

Wanneer je naar China gaat, is Beijing bezoeken een uitstekende keuze. De eeuwenoude tempels en futuristische wolkenkrabbers zijn hier te vinden. Begeef je onder het volk en ontdek de beroemde Verboden Stad, waar het grootste paleis ter wereld staat. En natuurlijk zorgt de Chinese muur voor een ultieme ervaring van China.

Leden van Meenemen.nl adviseren

Vliegtickets.nl Bekijk aanbieding
World Ticket Center Bekijk aanbieding