Tips vakantie Thailand

Thailand, rondreis thailand, thailand rondreizen, tips vakantie thailandTips vakantie Thailand, je droomreis kan beginnen en je bent helemaal opgewonden. Maar wat staat je eigenlijk te wachten? Thailand een land met een andere cultuur, andere taal, ander eten, ander vervoer, eigenlijk is alles anders. Daarom zijn tips voor je vakantie in Thailand wel zo fijn.

De tips voor Thailand beginnen al bij het begin, je vliegticket, je verblijf en wanneer ga je? Het is belangrijk dat je niet de eerste en beste aanbieding boekt, kijk goed rond op internet en ga eventueel naar een reisbureau.

Boek nu je rondreis naar Thailand!

Accommodaties

Je accommodatie, in Thailand heb je verschillende accommodaties: resorts, appartementen, guesthouses, homestay, pensions, bungalows en tenten. Tip voor je vakantie in Thailand is om een hotel te boeken, je hebt vaak al luxe voor een redelijke prijs.

Wil je graag een hotel met comfort, maar wil je niet al teveel betalen? Dan is een 4-sterren hotel een vakantie Thailand tip, je hebt in Thailand namelijk luxe voor een scherpe prijs.

Ben je niet op zoek naar teveel luxe dan zijn er genoeg 3-sterren hotels te vinden in Thailand. Kamers zijn beter geprijsd en je kan nog altijd genieten van luxe zoals een zwembad, airco en een koelkast en tv op de kamer.

Reisperiode

In Thailand is het weer anders dan in Nederland, in de winterperiode schijnt daar namelijk volop de zon en na april begint de moesson en valt er veel regen. Het is daarom belangrijk om na te gaan wat voor vakantie je wil, ga je echt voor de zon of wil je liever de moesson meemaken? Ook kent Thailand het laag- en hoogseizoen waarin prijzen veel kunnen verschillen. Een tip voor je vakantie in Thailand is dus je reisperiode vast te stellen en de voor- en nadelen af te wegen tegen elkaar. Bekijk de prijzen, temperaturen en regenval.

BTS Skytrain

Ben je in Bangkok dan is deze reistip voor Thailand een goede. Jij wilt namelijk snel, veilig en goedkoop reizen door Bangkok en het antwoord hierop is de BTS Skytrain. De BTS Skytrain is een soort van bovengrondmetro. Met deze reistip voor Thailand verplaats jij je snel en comfortabel.

Vakantie tips voor in Thailand

In Thailand leeft er een heel andere cultuur dan je gewend bent en daarom zijn deze vijf vakantie tips voor in Thailand goed om te weten:

  1. Raak nooit het hoofd van een Thai aan, dit is namelijk het meest heilige deel van het lichaam
  2. Begroet je een Thai dan maak je een ‘wai’ in plaats van dat je een hand geeft. Doe je handpalmen tegen elkaar onder je kin en buig, dat is de culturele begroeting die op prijs wordt gesteld.
  3. Handjes vasthouden in het openbaar past nog net in de Thaise cultuur, maar kussen in het openbaar of erger is gewoon not done.
  4. ‘Mai pen rai’ zijn de eerste drie woorden die je gaat onthouden en erg belangrijk zijn. In het Nederlands betekenen deze woorden ‘het geeft niet’.  
  5. Wijs nooit iets met je voeten aan of leg nooit je voeten op de tafel of op een stoel. In Thailand worden voeten namelijk beschouwd als het meest onreine deel van het lichaam.

Oplichting in Thailand

Je ziet het overal: oplichting in vakantielanden en vooral als toerist ben je een zwakke schakel. Daarom hier een top vijf van oplichting. Een ware reistip voor in Thailand om oplichting (zoveel mogelijk) te voorkomen.

  1. Edelstenen en juwelen verkoop, een van de meest voorkomende oplichterij. Onthoudt deze tip voor je vakantie in Thailand dan ook goed. Neem nooit maar dan ook nooit van een wildvreemde of straatverkoper edelstenen of juwelen aan. Grote kans dat deze nep zijn of je betaalt veel te veel.
  2. Geld, met geld wisselen of wisselgeld terug krijgen moet je ook goed op letten. In Thailand zijn ze namelijk ook op de hoogte van het verschil van munteenheid. Betaal je met teveel geld is de kans groot dat je te weinig terug krijgt. De reistip voor in Thailand is dan ook: goed opletten met hoeveel geld je geeft en terug krijgt.
  3. Taxichauffeurs, als je in Thailand met de taxi gaat reizen maak dan van te voren goede afspraken en let goed op de teller, je zou zomaar een gigantisch bedrag moeten afrekenen.
  4. Airport Taxi oplichting, je bent aangekomen met het vliegtuig, je bent moe en enthousiast en het liefste ga je meteen naar je hotel om al je spullen af te zetten en dit weten oplichters maar al te goed. Goedgeklede Thaise mensen zullen op je afkomen en vertellen dat ze een meter taxi voor je kunnen regelen voor een klein bedrag: 500-1000 baht zou het ongeveer zijn. Dit bedrag is veel te hoog en wil je niet veel teveel betalen houd deze tip voor in Thailand goed in je achterhoofd.
  5. Jetski huren, ben je op bezoek in Pattaya of Phuket en wordt de verleiding heel groot om een vette rit te maken op een jetski? Kijk dan goed uit en ga alleen een ritje maken op een onbeschadigde jetski want grote kans dat jij na je extreme tocht de schuld krijgt en een grote som geld moet betalen. En denk je nu ; ’ah, dat doe ik toch niet?’ Je voorgangers hebben het ook gedaan, de verhuurder zal namelijk niet bang zijn om te dreigen.

Een tip om mee naar Thailand te nemen en oplichting te voorkomen is dat de algemene fatsoenlijke Thai schuw is en niet snel brutaal op je af zal komen. Je moet al helemaal op je hoede zijn als de desbetreffende Thai redelijk tot goed Engels spreekt, dan is er bijna zeker iets mis.