Wintersport met kinderen

wintersport met kinderen

Wintersport met kinderen is een leuke en sportieve vakantie waar je kinderen ook zeker zullen genieten. Leuke skilessen, het eerste ritje in de skilift, zelf de skipas gebruiken en genieten van een heerlijk kopje warme chocomelk. Wintersport met kinderen is hartstikke leuk! Waar moet je naartoe als je op wintersport met kinderen wil en wat zijn handige tips om te weten over een wintersport met kinderen? Dat vertellen wij!

Top tien kindvriendelijke wintersportbestemmingen

Ga je op wintersport met kinderen dan is het belangrijk om een kindvriendelijk skigebied te vinden. Een kinderskischool, een kindercrèche, kindvriendelijk oefengebied met skilift zijn allemaal elementen waar de volgende tien wintersportbestemmingen aan voldoen. Ga je op wintersport met kinderen check dan zeker een van deze tien kindvriendelijke wintersportbestemmingen:

 1. Châtel – Frankrijk
 2. Fieberbrunn – Oostenrijk
 3. Filzmoos – Oostenrijk
 4. Gerlos – Oostenrijk
 5. Grächen – Zwitserland
 6. Lermoos – Oostenrijk
 7. Neustift – Oostenrijk
 8. Serfaus – Oostenrijk
 9. Valmorel – Frankrijk
 10. Val Thorens – Frankrijk

Op wintersport met de kinderen voorbereiding tips

Kinderen ervaren een wintersport anders dan volwassenen, ze zijn natuurlijk nog gevoeliger voor de kou en je moet voorzichtig zijn met verbranding. Ook zal het een van de eerste keren zijn als je op wintersport met kinderen gaat dat ze op de ski?s staan. Met deze handige tips als je op wintersport met kinderen gaat zal de wintersport een leuke ervaring worden voor jou en je kind(eren)!

 • De reis, ga je met de auto op wintersport zorg er dan voor dat je genoeg vermaak hebt voor de kinderen. Zo gaan ze zich niet vervelen en heb jij een relaxtere reis als je op wintersport met kinderen gaat!
 • Skikleding, ga je op wintersport met kinderen zorg er dan voor dat ze goede skikleding hebben. Zoals jij er waarde aan hecht, is het net zo belangrijk voor je kinderen. Thermo-ondergoed, waterdichte handschoenen, een helm, en een goede kleding zijn een must als je met kinderen op wintersport gaat.
 • Ski?s en schoenen, koop deze spullen nóóit ?op de groei?, maar precies op de juiste maat en lengte zo zorg je er namelijk voor dat je kind(eren) meer plezier hebben op de wintersport.
 • Skiles, kinderen vanaf drie jaar kunnen in de meeste skigebieden op skiles. Wil je kindje niet skiën en rollen er alleen maar tranen over de wangen tijdens de skiles? Laat ze dan gewoon spelen in de sneeuw, je kindje is er gewoon nog niet klaar voor. Skischolen zorgen ervoor dat skiën voor de kinderen leuk en spannend is, met verschillende hindernissen, attracties en meer gaat jouw kindje genieten op de wintersport en jij kan heerlijk je eigen ding doen op de piste!
 • Let op een complete wintersportverzekering en zorg dat de kinderen meeverzekerd zijn. Onervaren kinderen kunnen een ongeluk veroorzaken of ze kunnen een ongeluk krijgen. Zorg dat de medische kosten goed zijn verzekerd.
 • Dichte oren, zoals wij slikken of een kauwgompje pakken tegen dichte oren die we op hoogtes ervaren kunnen de allerkleinsten dit nog niet. Ben je op wintersport met kinderen en hebben ze last van dichte oren? Geef ze dan wat te drinken of iets te eten!
 • Temperatuursverschillen, ben je op wintersport met kleine kinderen laat ze dan veel drinken! De berglucht is erg droog en er zijn veel temperatuurverschillen. Zorg voor laagjes qua kleding en bescherm het hoofdje van je kind tegen de zon!
 • Handschoenen aanhouden, ook al wordt het wat warmen als je op wintersport met kinderen gaat dan moeten de handschoentjes aanblijven. Handschoenen beschermen ze namelijk tegen de scherpe kanten van de skies.
 • Insmeren, ook al is het bewolkt de zon hoog in de bergen is gevaarlijk en je kind is zo verbrand op wintersport! Op wintersport met kinderen betekent veel zonnebrand smeren!

Met deze tips en skibestemmingen ga jij een fantastische wintersport met kinderen tegemoet. Ook is het erg handig om een inpaklijstje te maken als je op wintersport met kinderen gaat, zo vergeet je niks en kan je zorgeloos gaan genieten!