Checklist kamperen

Kamperen is leuk echter het vraagt altijd de nodige voorbereiding! Om je optimaal te helpen bij de voorbereiding van je kampeervakantie hebben we de ideale checklist kamperen voor je gemaakt.

Vakantie checklist maken

Checklist kamperen


Checklist kamperen

Een checklist kamperen is erg handig wanneer je een kampeervakantie in het vooruitzicht hebt. Bij een kampeervakantie komt namelijk veel kijken en je wilt uiteraard niets vergeten mee te nemen. Maak daarom een gratis checklist kamperen en vergeet niets meer mee te nemen!

Kampeervakantie

Kampeervakantie checklistJaarlijks gaan nog steeds ontzettend veel mensen kamperen. De meeste mensen die op kampeervakantie gaan, kiezen er voor om naar een camping te gaan. Op deze camping worden tenten opgezet, vouwwagens uitgeklapt of caravans gestald.
Om een geslaagde kampeervakantie te beleven is het belangrijk dat je niets vergeet mee te nemen. Echter moet je voor een geslaagde kampeervakantie nogal veel meenemen en daarom hebben wij een checklist voor kamperen gemaakt. Deze checklist kamperen kun je gratis aanmaken.

Gratis checklist kamperen aanmaken

Maak nu de gratis checklist kamperen aan en zorg er voor dat jij niets vergeet mee te nemen op je kampeervakantie. Deze checklist kamperen wordt speciaal voor jou samengesteld. Het hangt uiteraard af van je vervoer, verblijf, duur verblijf en bestemming wat er op jouw checklist kamperen komt te staan. Maar wanneer je deze checklist voor kamperen eenmaal hebt, kun en wil je niet meer zonder!

Vragen over kampeervakantie

We krijgen veel vragen van mensen die gaan kamperen in bijvoorbeeld Frankrijk, Italië of andere bestemmingen en ons vragen stellen over de spullen die ze mee mogen nemen in de auto. Zo krijgen we regelmatig de vraag of je een gaskan mee mag nemen in de auto. Wanneer deze kan goed is opgeborgen mag je hem meenemen. We adviseren echter om deze gaskan buiten de auto zelf te bewaren, bijvoorbeeld in de caravan, op het dak of in de aanhanger. Zo voorkom je risico’s. Dit soort tips en ook de spullen die je mee moet nemen vind je terug op de kampeer checklist. Enkele producten die veel mensen vergeten bij het kamperen, scheerlijnen, wc-rollen, kurkentrekker, vuilniszakken. Deze producten worden vaak vergeten daarnaast nemen veel mensen vaak veel te veel producten mee die je ook in het land zelf snel kan kopen of die niet direct noodzakelijk zijn tijdens je kampeervakantie.

Voorbereiden kampeervakantie

Het type vakantie dat je kiest bepaalt ook wat je allemaal moet meenemen. Wanneer je gaat kamperen heb je vaak meer nodig dan wanneer je in een hotel verblijft. Een vakantie checklist kamperen kan bij het voorbereiden van de vakantie helpen.Hier zijn een aantal tips voor een geslaagde kampeervakantie;

  • Zoek vooraf uit welke campings op de plaats van bestemming aan je eisen voldoen. Je kunt ook ervaringen op internet opzoeken van verschillende campings.
  • Ga niet rijden op de “zwarte zaterdag“. Je zal lang in de file staan en de kans op ongelukken is groter vanwege de drukte.
  • Laat je waardevolle spullen, zoals sieraden, thuis. Een tent biedt je spullen weinig veiligheid als je even weg bent.
  • Schrijf op wat je allemaal moet inpakken. Een checklist kamperen helpt om niets te vergeten.
  • Check of je tent nog waterdicht is en of je kampeeruitrusting nog compleet is.
  • Controleer je auto en caravan goed voor je vertrekt. Het is vervelend om onderweg met pech komen te staan.

Bestemmingen kampeervakantie

Natuurlijk kun je kiezen voor kamperen in Zuid-Frankrijk maar je kunt ook uitwijken naar bijvoorbeeld Spanje, Portugal, Scandinavië of Italië. Een kampeervakantie is ontspannend en kost vaak niet veel geld, zeker niet met een goede checklist kamperen. Wanneer je een goede vakantie checklist kamperen maakt en niets vergeet, kun je vaak wat langer weg of meerdere keren per jaar kamperen. Het is wel belangrijk om je goed voor te bereiden op je campingvakantie. Deze tips en vakantie checklist kamperen kunnen hierbij helpen.