Water op vakantie of in het buitenland drinken

water in het buitenlandWater in het buitenland kan erg gevaarlijk zijn. Let dus op waar je in aanraking komt met water, want voorkomen is beter dan genezen. Pootjebaden kan zo al heel gevaarlijk zijn in bepaalde delen van de wereld.

Zo kan water in delen van Afrika, Azië en Zuid-Amerika heel gevaarlijk zijn. Wanneer je ook maar een klein beetje in aanraking komt met besmet water kan je een infectie oplopen. Je kan erg ziek worden van deze infecties.

Daarnaast kan je erg ziek worden van het drinken van besmet water. Let dus goed op met water in het buitenland!

Water over of bij het eten

Eten en drinken zijn dingen waar je in het buitenland veel rekening mee moet houden. In veel landen is kraanwater namelijk niet drinkbaar, zoals in Nederland. Je kan dan ook erg ziek worden van het drinken van kraanwater in het buitenland. Je doet er dan ook verstandig aan om een fles mineraalwater te kopen wanneer je in het buitenland bent, zelfs wanneer je twijfelt.

Daarnaast moet je erg opletten met eten in het buitenland. Wanneer eten gewassen is in besmet kraanwater kan je hier ook ziek van worden. Was groenten en fruit dus altijd in gekookt water.

Tevens zijn onze ‘westerse magen’ vaak niet bestand tegen het eten in warme oorden. Eet daarom geen rauw of halfrauw vlees of schelpdieren in het buitenland.

Waar kan je kraanwater drinken op vakantie

Welke dingen zijn belangrijk om te weten over kraanwater

Wanneer je kraanwater drinkt dan is het in sommige landen zo dat je verrast wordt door de kleur of de smaak. Soms is het lekkerdere dan hier maar soms smaakt het echt afschuwelijk. Dit hoeft niet te betekenen dat het niet gezond is of slecht is. Vanwege de oorsprong van kan het verschillend smaken. We zetten een paar belangrijke eigenschappen van het water op een rij:

  • Wit troebel water, is niet per definitie ongezond. Bevat vaak natuurlijke mineralen of wat meer kalk.
  • Bruin helder of bruin troebel kraanwater, dit kan schadelijk zijn controleer het water altijd goed en kook het indien mogelijk
  • Water dat stinkt naar chloor, is vaak iets minder lekker maar niet schadelijk. Indien gewenst kan je beter uit een fles drinken
  • Water dat stinkt, niet drinken, probeer na te vragen of het gedronken kan worden en kook het eventueel.

Kraanwater drinken en kinderen

Water in het buitenland kan anders van smaak zijn maar kan soms ook niet de zelfde reiniging gehad hebben als in Nederland of België. Wanneer je het door je kinderen wil laten drinken raden we je aan om het water eerst te koken of water voor uit de fles te drinken.