Mag je kraanwater in Duitsland drinken

Kan ik kraanwater drinken in Duitsland? Deze vraag krijgen we maandelijks een paar keer toegestuurd per e-mail door vakantiegangers die naar Duitsland op vakantie gaan of door Duitsland reizen. Veel Duitsers kopen water in flessen in de winkels. Hierdoor denken veel Nederlanders en Belgen dat het kraanwater in Duitsland niet gedronken kan worden. Echter niets is minder waar. Het water in Duitsland kan wel gedronken worden. Sterker nog op veel plekken is het kraanwater vaak zuiver water uit de bergen dat natuurlijk eerst grondig is schoongemaakt.

Wit kraanwater in Duitsland

Het klinkt raar, wit drinkwater, maar in Duitsland kan het voorkomen dat het water wat troebel is. Dit kan komen door kalk, een hoge hoeveelheid kalk. Dit is absoluut niet schadelijk en je proeft het eigenlijk niet. Kalk kan in de bodem zitten wanneer ze het water uit de bodem pompen of wanneer ze het uit de bergen halen. Soms kan het voorkomen dat het water in Duitsland ruikt of smaakt naar chloor. Dit is dan gereinigd kraanwater. Ook dit kraanwater kan je gewoon drinken.

Waarom kopen Duitsers flessen water ipv kraanwater

Veel Duitsers, maar zeker niet allemaal kopen nog steeds water in flessen. Dat de Duitsers veel water in flessen kopen heeft te maken met het feit dat veel leidingen van oude huizen nog van ijzer zijn en dan is het water niet lekker. Het ligt dus niet aan het water zelf. Wel hebben veel hotels in Duitsland een waterontharder dit om de “hardheid” en kalk hoeveelheid van het water te dempen. .

Belangrijk: Vertrouw je het niet drink het kraanwater dan niet.

Wat kan je wel en niet doen met kraanwater in Duitsland:

  • Alles kan je doen met kraanwater in Duitsland
  • Sla wassen
  • Water ijs maken
  • Douche
  • Kraanwater drinken

Belangrijk om te weten: Wil je voorkomen dat je tijdens je vakantie uitdroogt? Zorg dat je ORS meeneemt op vakantie. Ook hebben we op deze site onder veiligheid aanvullende artikelen geplaatst over drinkwater in Duitsland

Gerelateerde artikelen