Portemonnee gestolen? Wat te doen?

portemonnee gestolenWanneer je portemonnee op vakantie wordt gestolen is dat heel vervelend. Er zijn echter wel een aantal dingen die je moet doen wanneer je portemonnee gestolen is. Zorg er dus voor dat je actie onderneemt! Wij vertellen je wat je moet doen wanneer je portemonnee gestolen is. 

Wat te doen?

Is je portemonnee gestolen, dan moet je direct actie ondernemen. Zorg er voor dat je direct aangifte doet bij de plaatselijke politie. Vraag hierbij om een schriftelijke verklaring.

Het doen van aangifte geldt niet alleen voor je portemonnee. Wanneer je telefoon, digitale camera of andere persoonlijke eigendommen worden gestolen, moet je altijd aangifte doen bij de lokale politie. Ook hierbij is het belangrijk dat je om een schriftelijke verklaring vraagt. 

Pasjes blokkeren

Als je portemonnee gestolen is, is het belangrijk om je pasjes te laten blokkeren. Bankpassen blokkeren doe je via het volgende telefoonnummer:

  • 0031-302835372

Tot slot kan je altijd terrecht bij de Nederlandse ambassade of het consulaat. Zij kunnen je helpen met dingen als diefstal en andere problemen in het buitenland.