Voedselvergiftiging behandelen, wat moet je doen?

voedselvergiftiging behandelenVoedselvergiftiging behandelen? Voedselvergiftiging komt regelmatig voor op vakantie. Het is belangrijk om dit op vakantie goed te behandelen zodat je nog optimaal van je vakantie kan genieten. Immers elke dag die je in bed ligt op vakantie is er 1 te veel.

Daarnaast is het van belang voedselvergiftiging op vakantie zoveel mogelijk proberen te zien voorkomen. Daarom geven wij in dit artikel een aantal belangrijke en handige tips om voedselvergiftiging gemakkelijk te voorkomen. Wanneer je voedselvergiftiging hebt opgelopen geven wij tips om voedselvergiftiging te behandelen.

Voedselvergiftiging behandelen?

Voedselvergiftiging op vakantie kan ontstaan door bijvoorbeeld besmet water of voedsel. Daarom is het bijvoorbeeld belangrijk om goed op te letten met eten in het buitenland en drinken in het buitenland. Lees hier een aantal tips hoe je voedvergiftiging op vakantie kunt behandelen:

  • Voedselvergiftiging op vakantie verdwijnt in de meeste gevallen vanzelf binnen enkele dagen.
  • Tijdens deze dagen is het niet nodig een bezoek te brengen aan een arts maar voor de zekerheid kun je natuurlijk altijd een arts raadplegen.
  • Tijdens een voedselvergiftiging verliest je lichaam veel vocht. Het is daarom belangrijk dit vochttekort aan te vullen met water.
  • Er zijn middelen verkrijgbaar bij de apotheek om vochttekort aan te vullen. ORS is een van deze middelen en wordt opgelost in water.
  • Was je handen altijd goed na de toilet. Zo voorkom je besmetting van anderen.

Wat als de voedselvergiftiging niet overgaat

Voedselvergiftiging kan soms heel eng zijn, ik kan mijzelf nog een moment in Marokko herinneren waar ik echt echt heel ziek werd en zelfs bang werd van de vergiftiging die ik had opgelopen van een visquiche. Ondanks het feit dat we de quiche in een goed restaurant gekocht hadden en we hadden gekeken of het product goed doorbakken was ging het toch mis.

Na 2 dagen echt heel ziek zijn en de bovenstaande tips gevolgd te hebben hebben we uiteindelijk toch een dokter gebeld. Gelukkig maar, want het bleek dat er een parasiet in het eten zat. Deze gaan niet vanzelf weg en na nog eens 2 dagen ziek zijn voelde ik mij een stuk beter. Zorg er dus altijd voor dat wanneer het te lang duurt je direct een arts inschakelt. Ook wanneer je het niet vertrouwd!