Koffer sealen op vliegveld

koffer sealen vliegveldKoffer sealen op het vliegveld, wel zo veilig. Het sealen van je koffer is een handige manier om de veiligheid van je bagage te garanderen. Een gesealde koffer is beschermd tegen van alles: diefstal, beschadigingen, openspringen en smokkel. In dit artikel leggen wij uit hoe het sealen van je koffer nou precies in zijn werk gaat.

Beveiliging

Een gesealde koffer is beschermd tegen een aantal risico’s die je koffer loopt tijdens een reis. Zo is een gesealde koffer beschermd tegen diefstal, beschadigingen, openspringen en smokkel. Dit allemaal door één laag folie. Je koffer wordt tijdens het sealen namelijk verpakt in één laag dunne, strakke, doorzichtige folie. Hierdoor kan niemand zomaar jouw koffer openen en er iets in stoppen, of er uit halen. 

Tijdens een vliegreis krijgt je koffer veel te verduren. Hij wordt vervoerd in een kar met tientallen andere koffers en worden snel en niet altijd even voorzichtig het vliegtuig in gewerkt. Hierbij bestaat de kans dat je koffer beschadigd, of erger nog: openspringt. Als je je koffer laat sealen op het vliegveld is dit onmogelijk, omdat de koffer strak verpakt zich in de sterke folie. Tevens wordt de kans op beschadigingen aanzienlijk verminderd door de extra beschermlaag die de folie biedt. 

Hoe werkt het?

Maar hoe gaat dat sealen van je koffer op het vliegveld nou precies in zijn werk? Wij hebben hieronder de acht stappen van het sealen van je koffer op het vliegveld opgesomd.

  • Voor het inchecken kan je je koffer overhandigen bij de balie van het sealbedrijf.
  • Eventueel kan je je bagage laten wegen. Het is handig om dit wel te doen, want als je er bij het inchecken achter komt dat je koffer teveel weegt, kan je er geen bagage meer uit halen zonder de seal te doorbreken. 
  • De medewerker plaatst je koffer in de machine.
  • De machine wikkelt een dunne laag, transparante folie om je bagage.
  • De uiteinden van de folie worden aan elkaar geseald.
  • De oven van de machine verwarmt de folie. Hierdoor sluit de folie goed aan op je koffer.
  • Binnen één minuut is je koffer geseald!
  • Een medewerker snijdt het handvat en de wielen uit, zodat je de koffer zoals gewoonlijk kan gebruiken.

Dus voor een zorgeloze vlucht laat je je koffer sealen op het vliegveld. Hierdoor hoef jij je tijdens je vlucht geen zorgen te maken over de veiligheid van je koffer.