Tips zonnebrandcréme bij kinderen

zonnebrandcreme bij kinderenGa je op vakantie met je kinderen naar een zonnig land? Dan is zonnebrandcrème een absolute must. Natuurlijk is het belangrijk om jezelf goed in te smeren wanneer je op vakantie bent, maar het insmeren met zonnebrandcrème van je kinderen is nog belangrijker. Zorg ervoor dat je je kinderen goed insmeert met zonnebrandcrème. Het gebruik van zonnebrandcrème bij kinderen is van groot belang tijdens de vakantie. Wanneer je je kind namelijk niet voldoende insmeert met zonnebrandcrème loopt het op latere leeftijd een groter risico om huidkanker te krijgen.

Wij geven je een aantal handige tips over het gebruik van zonnebrandcrème bij kinderen.

Tip 1. Vaak insmeren

Smeer je kinderen elke twee uur in met zonnebrandcrème. Elke twee uur moeten kinderen van vier tot 16 jaar ingesmeerd worden met 10 tot 30 milliliter zonnebrandcrème. De hoeveelheid zonnebrandcrème hangt af van de lengte van het kind.

Tip 2. Laat het intrekken

Laat de zonnebrandcrème 15 tot 30 minuten intrekken. Wanneer je de zonnebrandcrème bij kinderen niet goed laat intrekken beschermd deze niet goed tegen de zon. Laat zonnebrandcrème daarom altijd minimaal 15 minuten intrekken.

Tip 3. De juiste factor

Wil je zonnebrandcrème kopen voor je kinderen, maar weet je niet welke factor je moet hebben? Wanneer je zonnebrandcrème koopt moet je rekening houden met de huidskleur van je kind. Een zonnebrandcrème met factor 50+ moet worden gebruikt bij kinderen met een zeer licht huidtype. Kinderen met een donkerder huidtype kunnen het beste beginnen met een zonnebrandcrème met factor 30. Later kan factor 15 gebruikt worden.

Tip 4. Let op UVB- en UVA-filets

Kijk goed of er een UVB- en UVA-filter in zonnebrandcrème zit. Ook is het belangrijk dat de zonnebrandcrème waterresistent of waterproof is. Zo bescherm je de huid van je kind het beste tegen de zon!