Terrorisme en rampen op vakantie

terrorisme en rampen op vakantieTijdens je vakantie zijn terrorisme en rampen geen onderwerpen waar je lang bij stil wilt blijven staan, maar toch belangrijk om van te voren te checken. Daarom geven wij handige tips voor terrorisme en rampen op vakantie. 

Reisadviezen

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het land van bestemming te checken. Op deze manier ben je op de hoogte van terrorisme en mogelijke rampen en weet je welke veiligheidsrisico’s je kunt lopen. Criminaliteit, natuurrampen en epidemieën vallen hier ook onder. Reisadviezen over terrorisme en rampen zijn niet bindend, uiteindelijk is het je eigen verantwoordelijkheid om op vakantie te gaan naar een land dat afgeraden wordt.

Vooral het Midden-Oosten en Azië zijn landen waar het belangrijk is om voorzorgsmaatregelen te nemen. Blijf niet te lang hangen op plekken waar veel mensen (met name westerlingen) samenkomen. Denk bijvoorbeeld aan hotellobby’s, bushaltes of toeristische markten.