Veilig en zonder zorgen kunnen internetten in het buitenland

De zomer nadert en men staat te popelen om hun stressvolle werkomgeving en alle zorgen te verlaten. Dit is dan ook meer dan verdient na al dat harde werken van de gemiddelde Nederlander. Er eventjes tussenuit knijpen met het gezin of vrienden/vriendinnen, om lekker bij te bruinen en leuke activiteiten te ondernemen. Zo is er namelijk eindelijk tijd om te kunnen ontspannen of juist van alles te ondernemen.
Vandaag de dag is het natuurlijk ondenkbaar om deze ervaringen tijdens vakanties voor onszelf te houden, met social media platformen als Facebook, Twitter, Instagram etc. deelt men alles met zijn of haar volgers. Men heeft tijdens een vakantie dan ook zoveel te delen. Daarnaast willen de meeste ook op vakantie de mail bijhouden en eventueel internetbankieren.
Daarom wordt er vaak gezocht naar openbare Wi-Fi spots waar men even gratis gebruik kan maken van het internet. Maar deze gratis internet wifi hotspots zijn helaas verre van veilig. Gelukkig is er een oplossing om deze internetverbinding te beveiligen, Namelijk met een VPN verbinidng.

De primaire functie van een VPN

Ondanks de recent gemaakte veranderingen op het gebied van internetten in het buitenland, zoekt men toch naar gratis Wi-Fi wanneer zij op vakantie zijn. Deze zijn vaak te vinden in cafétjes/restaurants, het hotel waar men verblijft of andere openbare plaatsen.
Helaas is het zo dat deze openbare netwerken een slechte beveiliging hebben, wat mogelijke gevaren met zich meebrengt. Het is namelijk zo dat wanneer iemand kwaadwillend is, hij of zij zeer gemakkelijk toegang kan krijgen tot de gegevens van iedereen die verbonden is met dit netwerk.
Het gebruik van een VPN (Virtueel Privé Netwerk) kan de gevaren van onveilig internetten op een openbaar netwerk verhelpen. Zo zorgt een VPN voor een versleutelde verbinding tussen jouw apparaat (mobiel, laptop, tablet) en het openbare netwerk. Deze beveiliging wordt mogelijk gemaakt doordat alles via het gecreëerde privénetwerk gaat in plaats van via het openbare netwerk. Het gevolg hiervan is dat men zich minder zorgen hoeft te maken over de veiligheid van hun gegevens, hackers op hetzelfde netwerk kunnen dan niet meer jouw verstuurde en ontvangen data inzien. Men kan vrij gemakkelijk De beste VPN providers uitkiezen door het gebruik van vergelijkers. Zo kunnen alle verschillende providers tegenover elkaar gezet worden en de beste geselecteerd worden.

De alternatieve meerwaarde van een VPN

Nu heeft het gebruik van een VPN op vakantie nog veel meer voordelen. Zo kan het soms uitermate vervelend zijn dat het onmogelijk is, om jouw favoriete Nederlandse tv-shows in het buitenland te bekijken. Men worstelt namelijk met geografische barrières. NPO gemist, RTL XL en Ziggo Go maken bijvoorbeeld gebruik van deze geografische blokkades.
Dit probleem kan makkelijk verholpen door het gebruik van een VPN. Deze techniek maakt het namelijk mogelijk om jouw favoriete Nederlandse tv-shows of sportzenders overal te bekijken. Dit is mogelijk doordat een VPN jouw IP-adres verborgen kan houden en net doet alsof je een Nederlands ip adres hebt. Dit wordt gedaan door een VPN server in Nederland te kiezen.
Op deze manier kan men bijvoorbeeld ook series kijken op Netflix die alleen zichtbaar zijn in Amerika. Dit is natuurlijk uitermate interessant voor een lekker rustig avondje in het hotel. Het afsluiten van een VPN abonnement is dan tegenwoordig nagenoeg onmisbaar wanneer je op reis gaat.