Hoe herken je zakkenrollers?

zakkenrollers, herken zakkenrollers, zakkenrollers tips, zakkenrollerHoe herken je zakkenrollers? Je denkt nu vast: ‘nee dat overkomt mij niet, ik let altijd goed op mijn spullen, ik word niet getroffen door een zakkenroller, het is me nog nooit overkomen’, tot de dag dat het wél gebeurt.

Het zal altijd in je achterhoofd blijven zitten, zakkenrollers op vakantie. Mensen die heel slim zijn en die zelfs jou te slim af zijn. Met deze tips over hoe herken je zakkenrollers ben je ze een stapje voor en zal het jou inderdaad niet overkomen of in ieder geval ben je beter voorbereid. Trucs van zakkenrollers en tips om zakkenrollers te herkennen.

Lees hier de trucs die zakkenrollers gebruiken en herken een zakkenroller als je hem ziet.

Truc één zakkenrollers: De weg vragen.

Één van de trucs die over het algemeen bekend is, de weg vragen. Toch trappen mensen er altijd in. Het is een onschuldige truc, want als jij de weg kwijt bent wil je ook geholpen worden. De een vraagt de weg om af te leiden en de ander rolt ondertussen je zakken.

Truc twee zakkenrollers: Incident veroorzaken

Bij een incident help je mensen toch? Juist dat weet een zakkenroller ook. Een onschuldig incident als struikelen of boodschappen laten vallen, wedden dat vele mensen te hulp schieten? Tijdens je liefdadigheid worden wel je zakken gerold, het klinkt heel asociaal maar herken zakkenrollers en help niemand.

Truc drie zakkenrollers: Nep agenten

Ben je in een vreemd land, dan ben hét perfecte slachtoffer van een nepagent. Herken de zakkenroller en trap nooit in vragen als ‘wij vermoeden dat u vals geld in ontvangst heeft genomen’ van een zogenaamde politie agent.

Truc vier zakkenrollers: Straat entertainers

Hoe leuk ze ook zijn en hoe graag en lang je wel niet naar ze wilt kijken, met straatartiesten moet je uitkijken. Hoe herken je zakkenrollers? Juist straatartiesten zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook leuk om geld aan kwijt te raken. Je gaat helemaal op in de trucs en shows die de artiesten geven en een mede-dader slaat zijn slag.

Truc vijf zakkenrollers: De rug-aan-rugmethode

Zit je lekker te genieten op het terras van een heerlijke cocktail of een goeie bak koffie, je wilt betalen en ineens is je portemonnee foetsie. Je bent radeloos: je bent getroffen door een zakkenroller. Herken de zakkenroller en laat nooit je jas over je stoel hangen, ga je betalen, je drankje of eten halen? Dan slaat de zakkenroller toe, hij zit achter jouw stoel en haalt snel jouw kostbare spullen uit je jaszak.

Truc zes zakkenrollers: De vlekkentruc

Een vieze, slimme en achterbakse truc is de vlekkentruc. Een oude zakkenroller truc die nog steeds groot succes oplevert in het zakkenrollerwereldje. Stiekem wordt er viezigheid op je jas gesmeerd en een ‘onschuldig’ persoon wil je jas ‘behulpzaam’ schoonmaken, ondertussen raak jij je kostbare spullen kwijt door zijn handlanger.

Truc zeven zakkenrollers: De geldautomaat truc

Je hebt flink geshopt, uren op het terras gezeten of heerlijk in een duur restaurant gezeten. Je geld is op en je gaat even snel geld pinnen. Er is niemand in de buurt die over je schouder mee kan krijgen, veilig, geen zakkenrollers denk je. Toch uren later kom je erachter dat je net gepinde geld weg is, deze truc is voor de gevorderde zakkenrollers uitgevoerd. Hoe herken je zakkenrollers? Nou deze herken je niet zomaar, zorg ervoor dat er mensen om je heen staan die je kent als je pint zodat zakkenrollers niet kunnen zien waar jij je geld stopt om het later te rollen.

Truc acht: Geld wisselen

Uren sta je al te wachten, je wilt graag je geld wisselen in een andere munteenheid en dan komt de reddende engel: hij neem je uit de rij en bied je een nog betere koers aan. Herken de zakkenroller en ga hier nooit op in, bijna honderd procent kans dat dit een zakkenroller is. Je krijgt namelijk niet meer, maar minder voor je geld.

Truc negen: winterjassen in hartje zomer

Hoe herken je zakkenrollers? Zakkenrollers herken je aan hun dikke kleding of winterjassen die ze dragen in hartje zomer. Winterkleding is ook opvallend. Ze dragen zoveel kleding om dingen te verbergen en makkelijker dingen te verstoppen. Let dus op als je in hartje zomer iemand ziet met dikke winterkleding, grote kans dat je een zakkenroller herkend.

Hoe herken je zakkenrollers? Ben ze voor!

Nu je deze acht tips weet en hoe je zakkenrollers herkend zet je al een stapje dichterbij een veilige zorgeloze vakantie. Toch nu je weet hoe je een zakkenroller herkent, is de kans er nog dat ze toeslaan. Zakkenrollers zijn slim en weten precies op je in te spelen. Daarom ook acht tips om zakkenrollers voor te zijn:

  1. Gebruik géén grote opvallende portemonnee
  2. Ben zakkenrollers voor en neem niet overdreven veel geld mee, zo is er niet veel te rollen
  3. Neem altijd overal je tas en jas mee, laat het nergens staan of liggen, anders slaan zakkenrollers hun slag
  4. Draag je tas absoluut niet aan de straatzijde op deze manier maak je het zakkenrollers moeilijker om iets weg te nemen
  5. Ben zakkenrollers voor en draag geen rugzak, een rugzak drager is een makkelijk doelwit voor zakkenrollers
  6. Laat je kostbare spullen in de hotelkluis liggen zo kunnen zakkenrollers ook niks kostbaars weghalen
  7. Stop kostbare spullen die mee moeten op een veilige plek waar zakkenrollers niet bij kunnen, een binnenzak bijvoorbeeld
  8. Neem altijd een kopie van je ID of paspoort mee in plaats van je echte ID of paspoort, zo kan deze nooit vals gebruikt worden of gestolen worden
  9. Met deze tips en trucs herken je zakkenrollers en kan je met een gerust hart op vakantie. Let wel op dat je altijd het slachtoffer van een zakkenroller kan worden.