Gevaar op reis

gevaar op reisOp reis gaan kan erg leuk zijn maar kan ook gevaar met zich mee brengen. Gevaar op reis wil je natuurlijk zoveel mogelijk proberen te vermijden. Ondanks dat, kan je het toch voorkomen dat je geconfronteerd wordt met een gevaar waar je niet meteen aan dacht. Daarom hebben wij de meest voorkomende gevaren op reis voor je op een rijtje gezet.

Verkeersongevallen

Een groot gevaar op reis is het verkeer in andere landen vanwege het chaotische rijgedrag en de slechtere staat waarin het wegennet verkeert. Om gevaar op reis te voorkomen is het belangrijk dat je de verkeersregel kent van het land zelf. Ook raden wij je aan om niet alleen te reizen en met name ?s avonds niet op onbewoonde wegen.

Criminaliteit

In veel landen is criminaliteit een gevaar op reis. Denk hierbij aan diefstal en beroving. Om het gevaar zoveel mogelijk te voorkomen raden wij je aan om geen kostbare juwelen te dragen, niet met al je geld op straat te lopen en reispapieren goed op te bergen.

Natuurrampen

Natuurrampen zoals overstromingen en tsunami?s kunnen een gevaar vormen op reis en je reis erg verstoren. Houdt daarom altijd nieuwsberichten in de gaten en reis niet naar gebieden waar natuurrampen zijn. Laat thuisblijvers ook altijd weten waar je bent en laat belangrijke contactgegevens achter.