Veilig internet op vakantie

Veilig internetten tijdens je vakantie is van groot belang. Vaak neem je je smartphone of laptop mee op vakantie en sluit je deze aan op een "onbeveiligde" verbinding. Dit zijn verbindingen zoals wifi of gewoon via een netwerk kabel. Wanneer je tijdens je vakantie wilt internetten is het belangrijk om je verbinding te beveiligen. Steeds vaker krijgen wij te horen van reizigers dat tijdens hun vakantie hun internet verbinding is gekraakt of afgeluisterd en dat bijvoorbeeld hun wachtwoorden zijn gekraakt en aangepast. 

Hoe wel veilig internetten op vakantie?

Hoe kan je dan wel veilig internetten op vakantie. Er zijn 2 dingen die je absoluut moet doen wanneer je gaat internetten in het buitenland.

  1. Internet altijd via beveiligde websites (https://)
  2. Gebruik een VPN
    Een vpn is een software programma die de verbinding waarvan je gebruikmaakt beveiligd. Deze verbindingen zijn veel moeilijker te hacken. Daarnaast is het zo dat dit verkeer niet stiekum afgeluisterd kan worden. 

VPN om veilig tijdens je vakantie te internetten

Er zijn wereldwijd verschillende aanbieders van VPN echter wij raden OpenVPN aan. Dit is veilige en zeer goedkoop alternatief en wordt gebruikt door o.a. de overheid. Het is mogelijk om via OpenVPN gewoon fisiek via Nederland te internetten en je gegevens worden niet opgeslagen.