Koffer beveiligen tijdens vliegreis

koffer beveiligen tijdens vliegreis

Je koffer beveiligen tijdens een vliegreis, tegenwoordig is dit geen overbodige luxe meer. Tijdens een vliegreis kan er van alles met je koffer gebeuren. Zo kan je koffer kwijt raken, beschadigen of zelfs gestolen worden tijdens een vliegreis. Al deze dingen zijn niet fijn om een vakantie mee te beginnen. Daarom wordt je dan ook aangeraden om je koffer te beveiligen tijdens een vliegreis. In dit artikel zullen wij de verschillende manieren om je koffer te beveiligen kort beschrijven.

Slotje om koffer te beveiligen

De meeste gebruikte manier om je koffer te beveiligen tijdens een vliegreis is toch wel door gebruik te maken van een slotje. Beveiligen van je koffer kan door middel van een geïntegreerd slot (met sleutel of cijfercombinatie) of een los hangslot wat gemonteerd kan worden aan de rits. Soms zit zo?n slot al aan de koffer, maar dit is ook vaak niet het geval. Zo?n simpel slot kan je tegenwoordig bijna overal wel kopen. Het nadeel van zo?n slot is, dat als de douane in jouw koffer wilt kijken, zij deze zullen moeten openbreken. Tevens zijn de sloten niet altijd even stevig en maken dieven zo ook nog een kans. Hier staan de beste koffer sloten.

TSA-slot

Een TSA-slot is een slot wat tegenwoordig steeds meer wordt gebruikt om koffers te beveiligen tijdens een vliegreis. Een TSA-slot is een slot welke douanemedewerkers gemakkelijk kunnen openen. Zo hoeven zij je koffer niet meer open te breken. Vooral in Amerika wordt deze techniek vaak toegepast door douanemedewerkers. Een handige manier dus om je koffer te beveiligen tijdens een vliegreis.

Heb je pas een nieuwe tas of koffer gekocht, dan is het mogelijk dat hier al een TSA-slot op zit. Zo niet, dan is het natuurlijk ook mogelijk om een TSA-slot los te kopen. TSA-sloten kunnen je koffer beveiligen en zijn te koop bij onder andere tassen- en kofferwinkels, maar ook in verschillende warenhuizen. Tevens is het mogelijk om zo?n TSA-slot aan te schaffen op het vliegveld. Met een TSA-slot kan je dus gemakkelijk je koffer beveiligen tijden een vliegreis.

Koffer sealen

Een andere mogelijkheid om je koffer te beveiligen tijdens een vliegreis is om je koffer te laten sealen. Dit kan je gemakkelijk voor het inchecken op het vliegveld laten doen. Een gesealde koffer is beschermd tegen van alles: diefstal, beschadigingen, openspringen en smokkel. En dit allemaal door één laag folie. Je koffer wordt tijdens het sealen namelijk verpakt in één laag dunne, strakke, doorzichtige folie. Hierdoor kan niemand zomaar jouw koffer openen en er iets in stoppen, of er uit halen. Je koffer beveiligen doe je dus gemakkelijk door hem te laten sealen.