In Kroatië kraanwater drinken

Het kraanwater ik Kroatië is veilig om te drinken. Toch is het verstandig om goed op te letten met kraanwater in Kroatië. Het water dat uit de kraan komt kan komen van natuurlijke bronnen en daardoor een ander kleurtje hebben dan je gewend bent in Nederland.

Belangrijk bij kraanwater is dat je het altijd even goed controleert. Wat kan er aan de hand zijn met kraanwater in Kroatië:

 • Wit troebel kraanwater
  Dit hoeft niet erg te zijn! In veel bergachtige streken zit er in het water kalk en natuurlijke mineralen. Deze mineralen zijn niet schadelijk en kunnen gewoon gedronken worden. Ook kan het zijn dat er Chloor in het water zit. Dit is vaak niet lekker we raden dan ook af om het water niet te drinken. Wel kan je het wat gebruiken om je mond te spoelen.
 • Bruin troebel 
  Dit kan verschillende oorzaken hebben, we adviseren je het water niet te drinken. Vaak komt het door oude lode leidingen of door de verkeerder opslag van water.
 • Stinkt
  Stinkt het water naar Chloor, lees dan Wit troebel kraanwater, mocht het een andere geur hebben vraag dan altijd na of het kraanwater te drinken is.
 • Vieze smaak
  Wat is vies, mocht je het water niet vertrouwen neem geen risico en koop een fles bronwater.

Kraanwater in Kroatië voor je kinderen of baby

Wanneer je met je kinderen of baby aan het reizen bent in het mooie Kroatië raden we aan om toch even het water voor je het gebruikt te koken. Ondanks het feit dat het kraanwater in Kroatië gewoon gedronken kan worden neem je liever niet het risico.

LET OP: Wil je zeker weten dat je schoon kraanwater drinkt, dan is het mogelijk om bijvoorbeeld waterzuiveringstabletten mee te nemen. Neem deze voor de zekerheid mee zodat je geen risico neemt tijdens je vakantie.

Gerelateerde artikelen