Vaccinaties Zuid-Afrika

vaccinaties zuid-afrikaWanneer je op vakantie gaat naar Zuid-Afrika wil je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid zijn, zodat je zorgeloos kan genieten van je vakantie in Zuid-Afrika. Hierbij is het belangrijk dat je niets vergeet en je koffer goed inpakt.

Tevens moet je voor een reis naar Zuid-Afrika diverse vaccinaties nemen. Verschillende inentingen voor een reis naar Zuid-Afrika beschermen je tegen diverse ziekten. Zo kan jij zorgeloos genieten van je vakantie naar Zuid-Afrika.

Belangrijke inentingen

Wanneer je op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Hierbij is het van belang dat je goed let op je gezondheid. Er zijn diverse vaccinaties voor een reis naar Zuid-Afrika die worden aangeraden om te nemen. De vaccinaties die worden aangeraden wanneer je naar Zuid-Afrika reist zijn:

  • Vaccinatie tegen Hepatitis A
  • Vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus, polio)
  • Vaccinatie tegen Hepatitis B
  • Vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës)
  • Vaccinatie tegen tuberculose (tbc)

Wanneer je in een land bent geweest waar gele koort voorkomt, ben je verplicht je in te laten enten tegen gele koorts. Dit geldt ook wanneer je alleen overstapt op het vliegveld van een land waar gele koorts voorkomt. Houd hier dus rekening mee!

Of je één van deze vaccinaties moet nemen voor een reis naar Zuid-Afrika hangt af van een aantal factoren. Zo is je gezondheid heel belangrijk. Wanneer je gezondheid in slechte conditie is, is het belangrijk om diverse inentingen die worden aangeraden wel te nemen. Tevens hangt dit af van de gebieden die je gaat bezoeken en hoe lang je er verblijft.

Zo worden de vaccinaties tegen Hepatitis B, hondsdolheid (rabiës) en tuberculose (tbc) aangeraden wanneer je langer dan drie maanden in Zuid-Afrika verblijft. Echter worden deze inentingen ook aangeraden bij een korter verblijf.

Wanneer je op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is het belangrijk dat je je goed laat informeren door je huisarts, GGD of Thuisvaccinaties. Zij kunnen je helpen beslissen welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis.

Malaria

Wanneer je op vakantie gaat naar Zuid-Afrika zal je ook te maken kunnen krijgen met de malariamug. In sommige gebieden van Zuid-Afrika komt de ziekte malaria namelijk voor. Tegen malaria kan je je niet laten inenten. Echter zijn er wel medicijnen beschikbaar die je beschermen tegen deze ziekte. Zo is het erg belangrijk dat je malariapillen inneemt wanneer je op vakantie gaat naar Zuid-Afrika. Tevens is het belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen muggen met DEET en een klamboe.

Wanneer je goed voorbereid op vakantie gaat naar Zuid-Afrika met de nodige inentingen en medicijnen zal je heerlijk kunnen genieten van een onvergetelijke vakantie in Zuid-Afrika!

Gerelateerde artikelen