Vakantietips wanneer je gaat vliegen

Ga je binnenkort vliegen? Dan is een goede voorbereiding erg belangrijk. Voordat je het vliegtuig instapt moet je een aantal dingen echt even goed regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de papieren die in orde moeten zijn, zoals paspoorten en vliegtickets, maar ook of je koffer niet te veel weegt. Want hoe zwaar mag je koffer ook alweer zijn en wat zijn de maximale afmetingen van handbagage? Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat vliegen. We hebben daarom verschillende artikelen geschreven over de voorbereiding van je vakantie met het vliegtuig. Met handige tips en weetjes van onze gebruikers maar ook met informatieve video’s die je direct kunnen helpen.

Je vliegreis voorbereiden

Om je snel toegang te geven tot de meest handige tips hebben we ze hieronder alvast voor je verzameld zodat je snel en eenvoudige de juiste informatie kan vinden.

Ticket en paspoort: check

Vliegvakantie voorbereidenHet belangrijkste wat je mee moet nemen wanneer je gaat vliegen is je vliegticket en je paspoort. De vliegtickets kan je online vinden op de website van de reisorganisatie waar je je vakantie hebt geboekt of bij de vliegtuigmaatschappij waar je je vliegtickets hebt geboekt. Deze print je uit en neem je mee wanneer je gaat vliegen.

Ook je paspoort is erg belangrijk. Indien je je paspoort niet bij hebt, kan je niet vliegen. Let tevens op de geldigheid van je paspoort. Sommige landen stellen namelijk eisen aan de geldigheid van je paspoort.

Bagage

Met een goede koffer ben je goed voorbereid op je vliegreis. Een koffer moet namelijk wel tegen een stootje kunnen, zodat jouw spullen veilig zijn. Naast een goede koffer als ruimbagage, wil je natuurlijk ook een handige tas of trolley voor je handbagage. Hierbij moet je echter met een aantal dingen rekening houden, namelijk:

  • afmeting
  • gewicht
  • kwaliteit

Let dus goed op de regels omtrent handbagage tijdens het vliegen.

Voorkom een lekkende koffer als je gaat vliegen

Wanneer je ook bijvoorbeeld shampoo of een flesje met vloeistof meeneemt op vakantie dan is het belangrijk om te voorkomen dat dit natuurlijk gaat lekken in je koffer of handbagage. Wij hebben veel mailtjes van mensen gekregen die ons de meest (voor ons grappig) nare verhalen vertelde over koffers die al druipend op de lopende band stonden en dat iedereen naar hun keek. Daarom hebben wij 1 van de tips van onze bezoekers omgezet in een handig filmpje. Zo voorkom je dus een natte koffer als je met het vliegtuig op vakantie gaat.