Kan ik iemand met de auto gratis ophalen van Schiphol?

Ga je iemand ophalen op Schiphol met de auto? Wanneer je met de auto naar Schiphol rijdt om iemand op te halen, wil je het liefst niet hoeven betalen voor een parkeerplaats. Dit omdat je waarschijnlijk het liefst direct weer door wilt rijden naar huis. Maar is het mogelijk om iemand met de auto op te halen van Schiphol en niet te hoeven betalen voor parkeren?

Let op: Wijziging van routes naar Schiphol vertrek en aankomst hal wanneer je mensen wil ophalen of wegbrengen (Meer aan einde van dit artikel)

Over de luchthaven Schiphol

De auto parkeren op Schiphol wordt gedaan door mensen die zelf op vakantie gaan, of iemand op komen halen. Ook zijn er veel dagjesmensen te vinden op Schiphol. Dit klinkt raar, maar er zijn mensen die een dagje naar Schiphol komen om rond te dwalen op de luchthaven en vliegtuigen te spotten. Er is op Schiphol namelijk ontzettend veel te beleven en niet alleen reizigers komen op deze luchthaven af.

Toch komen er noodzakelijk vakantiegangers op Schiphol af. Veel van deze vakantiegangers gaan met eigen auto naar Schiphol, of worden afgezet door vrienden of familie. Het afzetten van vakantiegangers is vaak geen probleem, er is namelijk een zogenoemde ?Kiss and Ride? bij Schiphol. Hier kun je de vakantiegangers uit de auto laten stappen en zelf weer doorrijden. Het is niet de bedoeling dat hier lang geparkeerd wordt.

Over Kiss and Ride bij Schiphol

Wil je snel even mensen ophalen of afzetten dan is de KISS & Ride optie dus een goede optie. Er zijn verschillende voorwaarden verbonden aan Kiss & Ride (Halen en Brengen). Maar daardoor kan je wel op een ontspannen manier even snel mensen naar Schiphol brengen of ophalen.

Voorwaarden Kiss and Ride

 • Bedoeld voor kort parkeren tot 7 uur
 • Minimaal 1 uur parken
 • Overdekt parkeren
 • Op korte loopafstand van de terminal
 • Geen Campers Of Busjes
 • Permanent videotoezicht

Voordelen

 • 2 verdiepingen
 • 3.900 parkeerplekken
 • 12 laadpunten voor elektrische auto?s
 • Breedte parkeervakken: 2.40m
 • Maximale doorrijhoogte: 2 meter
 • Parkeerplaatsen voor mindervaliden

Parkeren op Schiphol

Wanneer je de auto wilt parkeren op Schiphol om mensen op te halen, wil je het liefst gratis kunnen parkeren. Maar is dit wel mogelijk? Het is mogelijk om op sommige parkeerplaatsen gratis te parkeren op Schiphol wanneer je iemand op komt halen. Je mag dan echter maximaal een kwartier op deze parkeerplaats staan, houdt hier dus rekening mee wanneer je iemand op wilt halen! 

Kort parkeren Schiphol voor ophalen of wegbrengen (Bron: Schiphol.nl)

Wanneer je niet weet of je binnen een kwartier weer weg bent, kun je kiezen voor een parkeerplaats op Schiphol die gespecialiseerd is in ?kort parkeren?. Informeer hier naar en parkeer je auto kort op Schiphol voor een laag tarief.

Mensen ophalen op Schiphol & Routes

UPDATE: Wil je iemand ophalen of wegbrengen van of naar Schiphol. Let dan goed op de parkeermogelijkheden zijn beperkt en ook de routes van en naar Schiphol zijn onlangs veranderd. Zo zijn de routes naar de aankomst hal en vertrek hal veranderd. Dus wil je iemand ophalen of wegbrengen dan is het verstandig om je van te voren goed voor te bereiden. Zeker gezien de huidige drukte op het vliegveld. Check op tijd de vertrektijden en aankomsttijden.