Kan ik iemand met de auto gratis ophalen van Schiphol?

iemand gratis ophalen met auto van schipholGa je iemand ophalen op Schiphol met de auto? Wanneer je met de auto naar Schiphol rijdt om iemand op te halen, wil je het liefst niet hoeven betalen voor een parkeerplaats. Dit omdat je waarschijnlijk het liefst direct weer door wilt rijden naar huis. Maar is het mogelijk om iemand met de auto op te halen van Schiphol en niet te hoeven betalen voor parkeren?

Over de luchthaven Schiphol

De auto parkeren op Schiphol wordt gedaan door mensen die zelf op vakantie gaan, of iemand op komen halen. Ook zijn er veel dagjesmensen te vinden op Schiphol. Dit klinkt raar, maar er zijn mensen die een dagje naar Schiphol komen om rond te dwalen op de luchthaven en vliegtuigen te spotten. Er is op Schiphol namelijk ontzettend veel te beleven en niet alleen reizigers komen op deze luchthaven af.

Toch komen er noodzakelijk vakantiegangers op Schiphol af. Veel van deze vakantiegangers gaan met eigen auto naar Schiphol, of worden afgezet door vrienden of familie. Het afzetten van vakantiegangers is vaak geen probleem, er is namelijk een zogenoemde ‘Kiss and Ride’ bij Schiphol. Hier kun je de vakantiegangers uit de auto laten stappen en zelf weer doorrijden. Het is niet de bedoeling dat hier lang geparkeerd wordt.

Parkeren op Schiphol

Wanneer je de auto wilt parkeren op Schiphol om mensen op te halen, wil je het liefst gratis kunnen parkeren. Maar is dit wel mogelijk? Het is mogelijk om op sommige parkeerplaatsen gratis te parkeren op Schiphol wanneer je iemand op komt halen. Je mag dan echter maximaal een kwartier op deze parkeerplaats staan, houdt hier dus rekening mee wanneer je iemand op wilt halen! 

Wanneer je niet weet of je binnen een kwartier weer weg bent, kun je kiezen voor een parkeerplaats op Schiphol die gespecialiseerd is in ‘kort parkeren’. Informeer hier naar en parkeer je auto kort op Schiphol voor een laag tarief.

Reserveer direct een parkeerplaats