Vliegen: wat moet je weten als je gaat vliegen?

vliegenVliegen, het blijft een prachtige ervaring. Voor sommigen is het de eerste keer, terwijl anderen al tientallen keren met het vliegtuig zijn gegaan. Maar toch moet je je elke keer als je gaat vliegen, goed voorbereiden. Wij leggen je uit hoe je je goed voorbereid op een vliegreis, om zo ontspannen mogelijk te vertrekken.

Een vliegreis boeken

Het is natuurlijk handig om eerst een vliegreis te boeken. Dit kan je doen in een compleet pakket, inclusief hotel, appartement of camping. Vaak is bij zo?n reis ook de transfer inbegrepen, wat betekent dat er op het vliegveld in het land van bestemming een bus of taxi staat om je naar de plaats van bestemming te brengen. Zo?n reis kan je gemakkelijk via internet boeken, maar ook via een reisbureau.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om alles zelf te regelen. Zo koop je het vliegticket apart van de accommodatie.

Vertrek op tijd

Zorg dat je op tijd vertrekt naar het vliegveld. Er kan onderweg altijd iets tegen zitten waardoor je in tijdnood komt. Door op tijd op het vliegveld aan te komen kan je ontspannen aan je reis beginnen. Er is vaak genoeg te doen op een vliegveld. Zo zijn er verschillende winkeltjes, restaurantjes en cafés. Bij een vlucht binnen Europa wordt aangeraden om 2,5 uur voor de vlucht in te checken en bij vluchten buiten Europa zo?n 3,5 uur.

Vluchtinformatie en inchecken

Zodra je op het vliegveld aankomt zijn er genoeg informatieborden (meer informatie over vertrektijden op Schiphol) waarop staat aangegeven waar je moet inchecken en hoe laat je vlucht vertrekt. Het is belangrijk dat je een geldig paspoort of identiteitskaart, bijschrijvingen van de kinderen in het paspoort en eventueel een geldig visum bij de hand houdt. Ook is het handig om altijd een kopie van je reisgegevens bij te hebben.

Geld wisselen

Vaak is het mogelijk om op een vliegveld geld te wisselen. Het is handig om vooraf alvast wat geld te wisselen, zodat je in ieder geval wat buitenlands geld op zak hebt. Dit kan zowel voor als na de paspoortcontrole gedaan worden.

Bagage

Het is handig om vooraf te kijken wat je allemaal mee mag nemen naar je bestemming. Sinds 2006 gelden er namelijk nieuwe regels voor gels en vloeistoffen in handbagage. Koop je iets vloeibaars na de paspoortcontrole dan wordt dit verpakt in een speciale verzegelde tas en kan je het gewoon meenemen in de handbagage. Wel is het belangrijk om de bon te bewaren.

Maar vooral: genieten

Maar uiteindelijk draait het allemaal om een ding, namelijk: genieten. Een vliegreis is een prachtige ervaring en daar moet je met volle teugen van genieten!