Eten in het vliegtuig

maaltijd vliegtuig, eten in vliegtuigEten in een vliegtuig is niet langer de normaalste zaak van de wereld. Vroeger kreeg je vaak één of meerdere maaltijden in het vliegtuig, maar hier is al lang niet altijd meer sprake van. Op korte vluchten kun je een maaltijd in het vliegtuig wel vergeten. Wanneer je een lange vlucht maakt, krijg je vaak wel één of meerdere maaltijden. Maar vanaf wanneer gelden deze regels en maakt de luchtvaartmaatschappij ook nog iets uit?

Wanneer maaltijd aan boord van vliegtuig?

Maar wanneer krijg je dan een maaltijd aan boord van het vliegtuig? Vaak krijg je een maaltijd aan boord wanneer je een intercontinentale vlucht maakt. Dit is vaak een (warme) maaltijd inclusief een drankje maar heeft ook te maken met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Ook heeft dit te maken met het tijdstip waarop je vliegt. Wanneer je bijvoorbeeld ?s nachts vliegt kan het zijn dat je een ontbijt krijgt, wanneer je middag/avond vliegt krijg je vaak een avondmaaltijd voorgeschoteld.

Wanneer je geen eten in het vliegtuig krijgt, kun je eventueel zelf eten meenemen voor aan boord. Zo voorkom je hoge kosten door eten in het vliegtuig.

Verschil per luchtvaartmaatschappij

Het verschilt heel erg per luchtvaartmaatschappij of je eten in het vliegtuig krijgt of niet. Het kan zijn dat je bij KLM bijvoorbeeld wel een complete maaltijd inclusief drankjes krijgt, maar bij ArkeFly of Transavia niet. Buiten dat het te maken heeft met de lengte van de vlucht, is ook de luchtvaartmaatschappij dus belangrijk.

Informeer daarom voor vertrek bij je luchtvaartmaatschappij of je eten in het vliegtuig krijgt of niet. Wanneer dit niet het geval is, kun je hier rekening mee houden en eventueel zelf eten meenemen voor in het vliegtuig.