Voorbereiden op een vliegreis

voorbereiden vliegreisJezelf voorbereiden op een vliegreis en parkeren op Schiphol. Het lijkt allemaal heel erg lastig. En als je je er niet in verdiept, is dit ook best lastig. Maar een vliegreis in het vooruitzicht moet juist heel leuk zijn! Daarom geven wij je een aantal tips hoe je een goede parkeerplaats voor je auto kan vinden en hoe je ontspannen aan je vakantie kan beginnen.

Hoe kan je je goed voorbereiden op een vliegreis?

Een vliegreis kan erg stressvol en vermoeiend zijn. Zeker als je je niet goed voorbereid hebt op een vliegreis. Onderstaande tips geven je de mogelijkheid je goed voor te bereiden op een vliegreis. 

  • Drink water. Het is belangrijk dat je voldoende vocht binnen krijgt tijdens een vliegreis. 
  • Strek af en toe je benen. Wanneer je met het vliegtuig reist is er risico op trombose of bloedstolsels. Bloedstolsels kunnen worden voorkomen door tijdens lange reizen af en toe je benen te strekken. Loop bijvoorbeeld een aantal keer op en neer door het gangpad.
  • Neem oogdruppels en lippenbalsem mee in het vliegtuig. De lucht in een vliegtuig is namelijk erg droog. Hierdoor bestaat de kans dat je lippen en ogen uitdrogen. Druppel dus regelmatig je ogen en smeer je lippen regelmatig in.
  • Tijdens het opstijgen en landen kan je last van je oren krijgen. Hiervoor zijn verschillende oplossingen. Zo heb je speciale oordopjes die kunnen helpen tegen oorpijn tijdens het stijgen of landen. Ook kan je tijdens het opstijgen en landen op kauwgom kauwen en regelmatig slikken. Hierdoor hef je de druk op je oren op.
  • Als je last van reisziekte hebt, zorg dat dat je wat tabletjes tegen reisziekte bij hebt. Dit is ook verstandig als je nog nooit eerder hebt gevlogen.
  • Neem een extra trui of vest mee in het vliegtuig. Vaak is het niet zo warm in een vliegtuig.
  • Draag dichte schoenen die niet te strak zitten. In dichte schoenen blijven je voeten lekker warm in het vliegtuig. Ook kunnen je voeten uitzetten door de druk in het vliegtuig. Daarom is het handig om schoenen aan te doen die niet te strak zitten.
  • Neem iets mee om te doen in het vliegtuig. Bijvoorbeeld een boek of een puzzelboekje. Zo lijkt de vlucht minder lang te duren.

Auto parkeren

Als je met de auto naar het vliegveld gaat, is het van belang dat je van te voren al een parkeerplaats reserveert voor je auto. Hierdoor weet je zeker dat je de auto kan parkeren en dat deze ook veilig staat. Ook ben je van te voren bekend met de prijs waardoor je niet achteraf schrikt van de rekening.