Een trolley als handbagage

Een trolley als handbagage heeft veel voordelen. Je hebt altijd je belangrijke en handige spullen bij de hand, zoals je paspoort en vliegtickets en een trolley is wendbaar en dus makkelijk met je mee te nemen. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een trolley als handbagage.

Of een trolley wordt geaccepteerd als handbagage hangt af van het formaat. IATA, de organisatie van luchtvaartmaatschappijen hanteert de volgende norm: de som van de hoogte, breedte en diepte mag niet meer zijn dan 115 centimeter.

Voordelen trolley als handbagage

Het meenemen van een trolley als handbagage heeft verschillende voordelen. Je kan bij trolleys voor handbagage kiezen voor twee of vier wieltjes. Bij een trolley met twee wielen moet je de koffer altijd op dezelfde manier met je meenemen, namelijk achter je aan rollen. Terwijl een trolley met vier wielen veel wendbaarder is. Deze kan je namelijk door de vier wielen op verschillende manieren met je mee dragen. Natuurlijk kan je deze nog steeds achter je aan rollen, maar deze trolleys kan je ook naast je laten rollen op alle vier de wieltjes. Dit is handig als je bijvoorbeeld door smalle doorgangen moet lopen.

Lees ook: 10 tips voor het inpakken van je handbagage

Tips voor het kopen van een goede trolley

Als je een goede trolley voor handbagage wilt kopen is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Namelijk:

  • Leeggewicht: het leeggewicht is het gewicht van de trolley als deze leeg is. Bij een trolley voor handbagage is dit heel belangrijk, omdat je meestal maar rond de 7 kilogram aan handbagage mee mag nemen.
  • Wieltjes: trolleys voor handbagage heb je in verschillende varianten. Zo heb je trolleys met twee wieltjes en trolleys met vier wieltjes. Een trolley met vier wieltjes is wendbaarder dan een trolley met twee wieltjes.
  • Afmetingen: de som van de hoogte, breedte en diepte mag niet meer zijn dan 115 centimeter.