Slapen in het vliegtuig

Slapen in vliegtuigWil jij slapen in het vliegtuig? Heb jij een lange reis voor de boeg en wil je graag slapen in het vliegtuig om uitgerust op je bestemming aan te komen? Slapen in het vliegtuig is niet voor iedereen weggelegd en veel mensen zijn de gehele vlucht wakker. Hierdoor duurt een vlucht natuurlijk wel heel lang. Wij geven je daarom tips om te slapen in het vliegtuig.

Tips voor slapen in het vliegtuig

Sommige mensen kunnen overal in slaap vallen. Geef ze een stoel, bank of bed en ze slapen in. Andere mensen hebben hier meer moeite mee en dit kan erg lastig zijn wanneer je een lange vlucht voor de boeg hebt en uitgerust aan wilt komen op je bestemming. Je wilt graag slapen in het vliegtuig, maar dit lukt niet altijd. Met onze tips kan jij misschien eindelijk ook in slaap vallen in het vliegtuig.

  • Kies ten eerste voor een goede plaats in het vliegtuig. Je kunt tegenwoordig vaak zelf je stoel kiezen. Ben verstandig en kies een stoel aan de raamkant. Je kunt tegen het raam aanleunen, maar wordt ook niet gestoord tijdens de vlucht wanneer medepassagiers naar het toilet willen en jou moeten passeren.
  • Verder is het verstandig om oordopjes mee te nemen. Een vliegtuig zit vaak behoorlijk vol en het is fijn om oordopjes in te hebben zodat je het geluid in de cabine kan dempen.
  • Draag verder comfortabele kleding en zorg er voor dat je het niet koud krijgt in het vliegtuig.
  • Ook kun je voor vertrek een reiskussen kopen. Met dit reiskussen kan je makkelijk in slaap vallen in het vliegtuig. Een reiskussen geeft jou goede ondersteuning en je word niet wakker met een stijve nek.

3 andere praktische tips om te slapen in het vliegtuig

De tips die we je delen hebben we gekregen van onze lieve bezoekers, maar we hebben ze ook zelf getest en uitgeprobeerd! Wat goed is om te weten is dat de tips in elk vliegtuig toepasbaar zijn.

#1 Sluit je zelf helemaal op

Dit klinkt natuurlijk erg vreemd omdat je je in een vliegtuig natuurlijk moeilijk kan verstoppen. Maar en zijn echt heel veel mogelijkheden om je toch op een goede manier af te zonderen van de buitenwereld. De volgende dingen kan je makkelijk meenemen en helpen altijd!

  • Een masker voor je ogen
  • Gebruik oordopjes
  • Trek een capuchon trui aan en doe de capuchon over je hoofd

Door dit te doen sluit je je af voor beweging en geluid en komt je lichaam in een rust stand waardoor je eenvoudige kan slapen

#2 DRINK en EET

Ja ja, dit is een heel belangrijke tip! Veel mensen denken dat je niet moet eten of drinken voor je gaat vliegen en in het vliegtuig wil slapen. Echter niets is minder waar. Drinken en eten helpt juist heel goed! Door voor je vertrek heel licht te eten, wat fruit of droge koekjes en een paar glazen water te drinken is je lichaam meer ontspannen en kan je waarschijnlijk beter inslaap komen. Let op drink geen alcohol en eet geen zware maaltijd of veel rood vlees voor je vertrekt. Maar pas ook op met het meenemen van vloeistoffen in het vliegtuig!

#3 neem veel handbagage mee

Het meest vervelende aan het slapen in een vliegtuig is het feit dat je je hoofd nergens lekker op kan laten rusten. Wat echt heel handig is is om je rugzak met handbagage vol te stoppen met truien. Zo kan je je rugzak voor je op je tafeltje zetten en hem gebruiken als handig kussen. Het is zacht en met je masker en capuchon kan je heerlijk voorover liggen.

Ik hoop dat de tips je hebben geholpen. Ik wens je veel succes met je vliegreis. Heb je aanvullende tips laat het ons gerust weten!