Tips om weer fris uit het vliegtuig te komen

tips fris uit vliegtuigGa je op vakantie en moet je ver reizen? Dan is het fijn als je fris het vliegtuig uit kunt komen. Er zijn een aantal tips hoe je fris het vliegtuig uit kunt komen. Meenemen.nl heeft de volgende tips op een rijtje gezet om te voorkomen dat je uitgeput op bestemming aankomt en fris het vliegtuig uit stapt:

Drink voldoende

Wil je fris het vliegtuig uitkomen dan is het belangrijk om voldoende te drinken (geen alcohol). In het vliegtuig is de lucht namelijk erg droog.

Eet lichte maaltijden

Wanneer je in het vliegtuig zit is het belangrijk dat je niet te zware maaltijden eet. Neem bijvoorbeeld fruit. Wil je fit het vliegtuig uitkomen dan is het ook belangrijk om niet teveel zout op je eten te doen. Door de hoogte proef je minder goed en ben je geneigd meer zout op je eten te doen maar hierdoor  loop je een grote kans op uitdroging.

Slaap

Moet je lang vliegen en wil je fris het vliegtuig uit zorg er dan voor dat je voldoende slaapt. Een slaapmasker, nekkussen, oordoppen en grote sjaal kunnen in dat geval erg handig zijn. Doe contactlenzen uit. Deze kunnen gaan irriteren door de droge lucht waardoor je rode ogen krijgt.

Smeer

Het is verstandig om je huid en lippen in te smeren met vochtinbrengende creme. Door de droge lucht kan je huid namelijk behoorlijk uitdrogen.

Beweeg

Een stukje lopen in het vliegtuig is goed voor de circulatie en voorkomt dat je ledematen gaan opzetten. Zo ben je fitter wanneer je het vliegtuig uit gaat.

Comfortabele kleding

Zorg ervoor dat je comfortabele kleding draagt in het vliegtuig: geen strakke spijkerbroeken en platte schoenen. Zorg dat deze niet te strak zitten want je voeten kunnen door de warmte uitzetten in het vliegtuig.

Voor de landing

Wil je fris het vliegtuig uitkomen doe dan wat parfum op bij de landing en poets je tanden, dan ruik je weer ris. Ook vochtige doekjes zijn handig om je handen mee schoon te maken of je gezicht mee op te frissen. Doe wat dagcrème op en eventueel wat make-up en je voelt je weer frisser.