Vliegtuig uitstappen tips

vliegtuig, vliegtuig uitstappen tips, vliegtuig voorkom opstopping, vliegtuig uitstappen voorkom opstopping tips, vliegtuig uitstappenUitstappen in het vliegtuig, ook zo klaar met al die opstoppingen? Je bent geland en wil eigenlijk zo snel het vliegtuig uitstappen om bij je koffers te komen, je familie weer te zien of te genieten van je vakantie. Dit is vaak lastiger dan je had gedacht, want zodra je gaat uitstappen uit het vliegtuig zit je middenin een opstopping

De smalle gangpaden, krappe stoelen én je bagage moet er ook nog tussenuit, allemaal aspecten die voor die gruwelijk irritante opstopping zorgen bij het uitstappen van een vliegtuig. Laat je frustraties links liggen en lees nu de vijf tips om het uitstappen van een vliegtuig makkelijker, fijner en beter te laten verlopen!

Belangrijkste items bij de hand houden!

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent voordat je het vliegtuig uitstapt om een opstopping te voorkomen. Vaak als je je in de opstopping bevindt of in het gangpad staat denk je nog aan de last minute dingetjes: je gaat graaien in je tas, loopt niet door of nog erger: je gaat stil staan en voor even ben jij de oorzaak van de ontstopping. Je bent natuurlijk niet de enige die dit doet en dat kan een van de redenen zijn voor die gruwelijk irritante opstopping bij het uitstappen van het vliegtuig.

De tip is dus om al je nodige spulletjes in een apart tasje te doen, je hoeft deze alleen maar te pakken (voordat het vliegtuig is geland!). Plus jij bent niet meer de oorzaak van de opstopping én je kan rustig het vliegtuig uitstappen.

Draag je handbagage op de juiste manier

Deze tip zou iedereen mee moeten nemen, zowel bij het uitstappen van het vliegtuig als het uitstappen uit een trein bijvoorbeeld. De tip die opstoppingen kan voorkomen bij het uitstappen van het vliegtuig is je tas voor je dragen! Zodra jij op het punt staat het vliegtuig te gaan verlaten en door de smalle gangetjes heen moet, draag dan je handbagage voor je.

Ten eerste is dit een veiligere manier, je hebt minder kans dat er iets gestolen wordt uit je tas. En op deze manier voorkom je ook dat je (per ongeluk) met je handbagage achter iets blijft hangen of tegen iemand aanloopt. Het is voor jezelf beter, voor je medepassagier én je voorkomt opstoppingen tijdens het uitstappen van het vliegtuig.

Als je opstaat loop dan door

Je kent het vast wel je staat op en gaat nog even in het gangpad stilstaan om op iemand te wachten die nog niet heel zijn handbagage compleet heeft: oorzaak nummer één van opstoppingen bij het uitstappen in het vliegtuig.

Als iemand anders het doet vind je het vast heel irritant, je denkt bij jezelf ‘loop alsjeblieft door dan kunnen wij ook door’, onbewust ben je zelf ook wel eens de oorzaak van zo’n opstopping. Wil je dus op een fijne en snelle manier het vliegtuig uitstappen zonder opstoppingen? Blijf dan na het opstaan niet in het gangpad hangen!

Wacht met opstaan

De grond is in zicht en de piepende banden zijn al te horen. Je vakantie kriebels komen omhoog en je wilt zo snel mogelijk opstaan en het vliegtuig uitstappen, alvast je handbagage pakken en in het gangpad zetten zodat je meteen op kan staan lijkt je een goed idee.

Toch moet je dit niet doen. Wacht rustig af tot het vliegtuig is geland en heb geduld. Zit je niet aan het gangpad? Laat dan eerst rustig je medepassagiers hun bagage pakken en wacht tot zij weg zijn. Dan is het jouw beurt om je bagage te pakken en het vliegtuig uit te stappen zonder opstoppingen. De rijen voorin het vliegtuig stappen uiteraard als eerste uit en dan de rij daar achter enzovoorts. Probeer niet voor te dringen, zo zorg je er alleen maar voor dat het uitstappen langer duurt.

Denk niet alleen aan jezelf

Hoe graag je ook direct het vliegtuig wilt uitstappen, het liefst nog voor de landing, denk toch niet alleen aan jezelf. Ga niet lopen duwen in het gangpad, ‘bumperkleven’ of ruzie lopen maken dat er niemand doorloopt. Mensen die achter jou én voor jou staan denken waarschijnlijk precies hetzelfde.

Duwen en schelden helpt je niet om eerder het vliegtuig uit te stappen, de opstopping is er en blijft er ook. In plaats van dicht op de ander te gaan staan (want dan lijkt het sneller te gaan) geef je de ander ruimte, ruimte voor zijn handbagage te kunnen dragen en ook te kunnen bewegen. Je zult merken als je je hieraan houd dat je veel sneller én relaxter het vliegtuig uitstapt.