Vliegen met baby 6 maanden

Vliegen met een baby van 6 maanden oud. Zorg dat je goed voorbereid bent, als je met je baby van 6 maanden op vliegvakantie gaat. Het is goed om voor tijdens de vlucht genoeg voeding en luiers mee te nemen. Vanwege vertraging kan je zomaar wat extra luiers of voeding nodig hebben. Zorg ook voor voldoende speeltjes en kleren vanwege de temperatuursverschillen in het vliegtuig en zodat de baby zich voldoende vermaakt. In dit artikel benoemen wij een aantal belangrijke dingen voor vliegen met een baby van 6 maanden.

Maatregelen tijdens vliegen

Als je gaat vliegen met een baby van 6 maanden is het belangrijk dat je voor het vliegen een aantal voorzorgsmaatregelen neemt. Zo zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om op te letten.

Extra drinken

Als je gaat vliegen met een baby van 6 maanden is het belangrijk dat je tussen de voedingen door wat extra water geeft. Door de droge lucht in het vliegtuig hebben baby?s tijdens een vlucht namelijk meer vocht nodig. Als je borstvoeding geeft is het goed om zelf ook voldoende te drinken tijdens de vlucht.

Babyvoeding

Vanwege de strengere regels mag je tegenwoordig tijdens vluchten binnen Europa alleen nog maar vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van maximaal 100 milliliter. Echter is er een uitzondering gemaakt voor vloeibare babyvoeding. Vloeibare babyvoeding boven de 100 milliliter is wel toegestaan in het vliegtuig als je met een baby reist. En dit is wel noodzakelijk voor een baby van 6 maanden.

Contact opnemen met luchtvaartmaatschappij

Poeder voor babyvoeding moet worden gemengd met kokend water. Echter is het niet toegestaan om gekookt water in hoeveelheden boven de 100 milliliter mee te nemen in de handbagage. Wil je dit toch meenemen? Dan is het handig om van te voren contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij. Je kunt dan navragen of het mogelijk is om aan boord van het vliegtuig water te laten koken voor de babyvoeding. Dit geldt ook voor vluchten buiten Europa. Zo kan je niet voor ongewenste verrassingen komen te staan wanneer je gaat vliegen met een baby van 6 maanden.

Koffer in vliegtuig

Vaak is het een hoop gedoe en heb je veel bagage wat je mee moet nemen als je met een baby van een paar maanden op vakantie gaat. Veel vliegmaatschappijen zijn niet heel makkelijk met extra bagage. Daarom raden we aan om de richtlijnen te volgen en je vooraf heel goed te laten informeren over wat wel en niet mee mag. Wil je een koffer als handbagage meenemen aan boord? Dat kan soms. Wanneer deze een compacte afmeting heeft of wanneer hij niet te zwaar is. Vraag dit altijd eerst bij de vliegmaatschappij voordat je met je 6 maanden oude baby gaat vliegen.