Moet ik een annuleringsverzekering voor vliegtickets hebben?

annuleringsverzekering vliegticket, vliegticketsAls je vliegtickets gaat boeken kan je kiezen voor een annuleringsverzekering voor de vliegtickets. Veel mensen weten niet goed of ze een annuleringsverzekering moeten afsluiten voor vliegtickets of niet. Daarom leggen wij in dit artikel de voor- en nadelen uit bij het afsluiten van een annuleringsverzekering voor vliegtickets. 

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering is een verzekering die je afsluit als je op reis gaat. Dit kan zijn voor een paar nachten in een hotel, maar bijvoorbeeld ook voor een lang verblijf in het buitenland. Een annuleringsverzekering dient ervoor om, wanneer zich een calamiteit voordoet, de kosten hiervan te dekken. Denk hier bijvoorbeeld aan ziekte, het kwijtraken van je baan, maar ook het overlijden van het familielid. Je krijgt dan de betaalde reissom terug. Deze voorwaarden verschillen echter per aanbieder. Kijk dus goed naar de voorwaarden voordat je een annuleringsverzekering afsluit. 

Het is echter ook mogelijk om een annuleringsverzekering voor alleen je vliegtickets af te sluiten. De annuleringsverzekering voor vliegtickets dekt het totaal van vooraf verschuldigde en/of betaalde bedragen voor boekingen en reserveringen van het vervoer. 

Moet ik een annuleringsverzekering voor vliegtickets afsluiten?

Een annuleringsverzekering voor vliegtickets is niet verplicht. De keuze is dus aan jou of je dit wel of niet doet. De kosten voor een vliegticket kunnen echter al snel oplopen tot zo’n 100 euro. Dan is het natuurlijk wel fijn dat, in het geval van calamiteiten, je de kosten van je vliegticket weer terug krijgt. 

Annuleringsverzekering reis of vliegtickets?

Heb je de vlucht en het verblijf als één pakket geboekt en hier een annuleringsverzekering bij afgesloten, dan zijn de vlucht en het verblijf allebei verzekerd. In dit geval hoef je geen aparte annuleringsverzekering meer af te sluiten voor je tickets.

Heb je echter alleen vliegtickets geboekt, maar geen verblijf, dan is een annuleringsverzekering voor alleen de vliegtickets natuurlijk voldoende.