Nieuwe incheckregel Ryanair

nieuwe incheckregel ryanairIn mei 2014 kwam Ryanair met een nieuwe incheckregel. Vele reizigers waren hier, op zijn zachtst gezegd, niet blij mee. Reizigers konden namelijk altijd 14 dagen van tevoren online inchecken, maar deze periode heeft Ryanair verkort naar één week. Tevens kwam Ryanair met een nieuwe bagageregel, welke ook niet tot veel positieve reacties onder de reizigers leidden.

Nieuwe incheckregel

De incheckperiode was altijd twee weken bij Ryanair. Echter heeft Ryanair deze periode teruggeschroefd naar één week. Voor veel reizigers zorgt dit voor problemen. Bijvoorbeeld voor de reizigers die langer dan een week op vakantie gaan. Zij moeten door de nieuwe incheckregel van Ryanair tijdens hun vakantie op zoek gaan naar een computer met internet én een printer, om hun boarding pass uit te kunnen printen. Als je dit niet op tijd doet, riskeer je een boete van maar liefst 86 euro! Logisch, dat de reizigers hier niet blij mee zijn.

Het is echter wel mogelijk om een maand voor je vlucht in te checken, maar dan moet je eerst nog eens 12 euro extra betalen. Pas na het betalen van die 12 euro heb je recht om jouw eigen stoel in het vliegtuig te kiezen, een maand voor de vlucht. 

Ryanair kwam echter wel met een oplossing voor deze nieuwe incheckregel. Vanaf juli 2014 is het namelijk wel mogelijk om via een mobiele telefoon of tablet in te checken. Dit kon voorheen niet.

Nieuwe bagageregel Ryanair

Tevens kwam Ryanair met een nieuwe bagageregel. Passagiers van Ryanair mogen tegenwoordig namelijk een extra stuk handbagage inchecken bij Ryanair. Dit tweede stuk bagage mag maximaal 35, bij 20, bij 20 centimeter zijn. Je zou zeggen dat dit juist positief is, maar er zit een addertje onder het gras. 

Het probleem bij Ryanair is dat er te weinig ruimte aan boord is van de vliegtuigen om überhaupt een tweede stuk bagage mee te kunnen nemen. Hierdoor kan slechts 90 procent van de passagiers hun tweede tas kwijt in de kasten boven de stoelen. De rest van de tassen, zo’n 10 procent, moet dan het laadruim in, wat tot veel irritatie onder de reizigers van Ryanair leidt. Houd hier dus rekening mee als je van plan bent om met Ryanair te gaan vliegen!