Ryan air en kindvriendelijkheid

ryanair, vliegen met ryanair, kindvriendelijkheid ryanair, ryanair kindvriendelijkheidIs Ryanair kindvriendelijk? Dat is natuurlijk het eerste wat je je af vraagt als je gaat vliegen met je baby of kind. Natuurlijk zijn de meningen verdeeld of vliegen met Ryanair kindvriendelijk is of niet. Op online fora verschillen de meningen dus ook van ‘ik zo het nooit meer doen’ tot het was ‘prima te doen’ over de kindvriendelijkheid van Ryanair.

Je eigen ervaring opdoen met het vliegen met Ryanair en de kindvriendelijkheid van Ryanair lijkt de enige oplossing.. Toch is het goed om je even in te lezen en zo kun je een gedachten creëren over de kindvriendelijkheid van Ryanair. Wij zetten alles op een rijtje wat je moet weten over vliegen met Ryanair en de kindvriendelijkheid.

Vliegen met Ryanair en een baby

Vanaf de acht dagen met je baby meereizen met Ryanair en is hij of zij dus klaar voor zijn eerste vliegvakantie! Ga je met Ryanair en je baby vliegen? Dan wordt er geacht dat je hem/haar op schoot neemt tot en met de 23 maanden. Voor de kindvriendelijkheid krijg je van Ryanair een speciale gordel voor de baby.

Ryanair wil graag de kindvriendelijkheid van het vliegen verhogen en daarom mogen er een aantal gratis babyartikelen mee aan boord. Dit zijn o.a.:

  • Twee babyartikelen worden gratis vervoerd, per baby of per kind.
  • Één kinderwagen mag je gratis meenemen, die gebruikt mag worden tot aan de trap. Bij het landen zal je op plaats van bestemming aangekomen met Ryanair je kinderwagen weer bij de trap terug vinden.
  • Één autostoeltje, stoelverhoger óf reiswieg mag mee aan boord om de kindvriendelijkheid van vliegen met Ryanair te verhogen.
  • Voor de kindvriendelijkheid van de vlucht van Ryanair zijn er baby-faciliteiten aan boord aan de achterzijde van het vliegtuig.

Andere zitplaatsen voor baby’s en kinderen

Is je kind één jaar? Dan heb je de mogelijkheid om bij Ryanair een eigen stoel voor je kindje te boeken. Om de kindvriendelijkheid hoog te houden en veiligheid voorop te stellen moet er wel gebruik gemaakt worden van een Amsafe CARES kinder veiligheidsysteem die door jezelf meegenomen moet worden! Hier zorgt Ryanair dus niet voor.

Heeft je kind een eigen stoel, dan is handbagage toegestaan. Zit je baby bij je op schoot? Dan moet je er rekening mee houden dat je geen extra handbagage mee mag nemen.

Comfort zitplaats voor kinderen

Moet je een lange vlucht maken en wil je liever je baby niet heel de vlucht op je schoot hebben? Dan kan je ervoor kiezen om een comfort zitplaats te boeken voor je vlucht met Ryanair. Voor de kindvriendelijkheid heeft Ryanair speciaal deze zitplaatsen aangeschaft zodat de ouder niet heel de vlucht de baby op zijn schoot hoeft te hebben.

Er wordt wel geacht van Ryanair om de veiligheid en de kindvriendelijkheid voor de baby voorop te stellen dat de baby met het opstijgen, landen en wanneer het gordelteken verlicht is op schoot van de ouder zit. Als het gordelteken uitgeschakeld is mag de baby op de extra zitplaats zitten.

Autostoeltjes mee aanboord

Neem je een autostoeltje voor je baby of kind mee aan boord bij Ryanair? Dan moet deze goedgekeurd zijn voor het gebruik in een vliegtuig voor de kindvriendelijkheid goed te houden en hij moet een vijf-puntsgordel hebben. Hoe weet je of je autostoeltje kindvriendelijkheid is voor een vlucht met Ryanair? Nou dan moet hij aan deze voorwaarde voldoen:

  • hij moet voorwaarts gericht zijn
  • Passen in 42,5 cm (16,8 inches) ruimte, dit zijn de afmetingen tussen de armleuningen van een vliegtuigstoel

Ook moet de stoel gesercificeerd zijn zijn voor het gebruik aan boord van vliegtuigen, je kunt dit zien aan de volgende stickers:

  • Europees autostoeltje, deze kun je herkennen aan de CE sticker met de tekst: ‘Certified for use on aircraft’.
  • U.S. autostoeltje, deze kun je herkennen aan de FAA sticker met de tekst: ‘Certified for use on aircraft’.

Naar onze mening het vliegen met Ryanair prima te doen als het om de kindvriendelijkheid gaat. Ryanair houd goed rekening met baby’s en kinderen, met de verschillende veiligheidsregels kun je vaststellen dat Ryanair kindvriendelijk is.