Handbagage vliegtuig

vliegtuig handbagage, handbagage vliegtuig, handbagage vliegtuig regels, regels handbagageHandbagage in het vliegtuig, iets wat íedereen meeneemt in het vliegtuig naar zijn vakantiebestemming. De een neemt iets meer mee dan de ander. Bijvoorbeeld gewoon een handtas of alleen een laptop tas. Heb jij niet alles in je koffer kunnen krijgen? Dan neem je gewoon een hoop spullen mee als handbagage. Misschien is de handbagage in het vliegtuig voor jou ook wel genoeg en neem je verder geen koffers meer mee als ruimbagage.

Toch zijn er vaak twijfels en onduidelijkheden. Houd dit artikel bij de hand en dan kom het helemaal goed.

Wat mag er in je handbagage?

In principe mag er veel mee in je handbagage, maar niet in alle hoeveelheden en niet zomaar er zitten natuurlijk wat regels aan verbonden.

Allereerst is het belangrijk om duidelijkheid te hebben wat absoluut níet mee mag in je handbagage voor in het vliegtuig. Dit zijn onder andere drugs en wapens, logisch denk je, maar wist je dat speelgoedwapens ook verboden zijn? Wil je je kindje niet teleurstellen dat zijn waterpistool of cowboy geweer niet wordt afgenomen? Neem het dan niet mee in de handbagage.

De twijfels die ontstaan over handbagage in het vliegtuig gaan echter vaak over dingen zoals een nagelvijl en nagelschaartjes. Om het even duidelijk te hebben en zonder problemen door de douane te kunnen: scherpe dingen zijn absoluut verboden in je vliegtuig handbagage en worden dan ook meteen in beslag genomen. Stop dus je nagelvijltje, nagelschaartje, zak mes en andere scherpe dingen die mee moeten in je grote koffer en níet in je handbagage.

Wat mag er mee in je handbagage in het vliegtuig? Bepaalde hoeveelheden vloeistoffen zijn toegestaan, aankopen die je hebt gedaan op de luchthaven, gels, babyvoeding en ook medicijnen mogen mee aan boord. Deze spullen moeten echter wel voldoen aan bepaalde regels, wil je hier alles over weten?

Er zijn natuurlijk nog dingen die je persoonlijk mee wilt nemen, maar waar je niet zeker van weet of deze wel in je handbagage mogen. Twijfel je? Neem het zekere voor het onzekere en neem contact op met de luchtvaartmaatschappij om je vliegtuig handbagage in orde te krijgen.

Laptop als handbagage vliegtuig

Over een laptoptas als handbagage in het vliegtuig ontstaan ook vaak twijfels. De een beweerd wel dat het mag, de ander niet, maar hoe zit het nou echt? Je laptop wil je natuurlijk graag bij je houden om risico?s te voorkomen van stuk gaan of kwijt raken.Een laptoptas als enige bagage zien veel mensen echter niet zitten, ze willen hem meenemen als éxtra handbagage buiten hun eigen tas.

Je kunt er altijd voor kiezen om één grote tas mee te nemen waar je laptop wel in past. Wil je echter weten of jij je laptoptas als extra bagage mee mag nemen, neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij over handbagage in het vliegtuig en een laptop tas als handbagage in het vliegtuig.

Afmetingen handbagage

Het issue waar iedereen tegenaan loopt. De grootte voor je tassen en koffers en het gewicht van je handbagage. De een zegt dit de ander zegt dat en dit komt waarschijnlijk omdat iedereen met een ander luchtvaartmaatschappij gaat vliegen of ooit heeft gevlogen. Waar we voorheen standaard maten en gewicht hadden, mag elke luchtvaartmaatschappij nu zijn eigen regels opstellen.

De een heeft een maximum van 5 kilo en de ander een maximum van 12 kilo. Lekker onduidelijk, toch is er niks te veranderen aan deze onduidelijkheid. Verstandig is dus om op de site te kijken van jouw luchtvaartmaatschappij om te voldoen aan de handbagage regels van het vliegtuig.

Voor meer regels over het gewicht en afmetingen kun je handbagage regels lezen en voorkom problemen met je spullen en geniet van een heerlijk relaxte reis.

Per airline verschillende afmetingen

Per airline verschilt het tegenwoordig wat de richtlijnen voor handbagage zijn. De afmetingen en het gewicht kunnen wisselen van elkaar. Daarom moet je voor je vertrek informatie zoeken over de afmetingen bij de airline waarmee je vliegt. Hiermee voorkom je dat je op de luchthaven voor onaangename verrassingen komt te staan.

Handige tips: inpakken voor in het vliegtuig

  • Houd er bij het maken van de checklist vakantie rekening mee dat vloeistoffen in verpakkingen groter dan 100 milliliter niet aan boord van het vliegtuig mogen worden meegenomen.
  • Neem een lege waterfles mee die je na de douane kan vullen. Zo kan je toch genoeg blijven drinken.
  • Voorkom een toeslag voor te zware bagage door deze vooraf te wegen. Dit kan je op een normale personenweegschaal doen of met een speciale kofferweegschaal.
  • Weeg ook je bagage en meet de maten op. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert eigen regels met betrekking tot de handbagage in het vliegtuig.
  • Stop belangrijke medicijnen in je handtas en doe een extra hoeveelheid in de koffer zodat je altijd een voorraad hebt.
  • Zet op je vakantiechecklist voor de terugreis ook je souvenirs. Bepaalde souvenirs, zoals scherpe voorwerpen, mogen niet als bagage mee in het vliegtuig.

Video’s over inpakken van je koffers voor het vliegtuig

Wij krijgen echt heel vaak verhalen van mensen die een lekkend flesje in hun handtas of in hun koffer hadden zitten. Ze zien wanneer ze uit het vliegtuig komen en hun bagage op de lopende band aankomt dat hun tas lekt. Dit is altijd een heel vervelende start van je vakantie. Alle kleren nat, spullen vies en vaak een hoop gedoe. Gelukkig krijgen we ook van onze gebruikers heldere en duidelijke tips over hoe je je koffers of tassen wel veilig moet inpakken wanneer je met het vliegtuig gaat. Daarom hebben we van die tips een paar handige video’s gemaakt. Je kan zie hieronder direct bekijken!