Vergoeding vertraging vlucht

vlucht vertraagd, vergoeding vertraging vluchtKrijg je een vergoeding bij vertraging van je vlucht? Dit is een vraag welke vaak voorkomt op luchthavens bij passagiers. Een vergoeding bij vertraging op je vlucht lijkt uiteraard logisch, maar toch wordt deze lang niet altijd uitgekeerd.

Er zitten natuurlijk voorwaarden aan het krijgen van een vergoeding op een vertraagde vlucht. Maar wanneer heb je dan recht op een vergoeding bij vertraging van je vlucht? Meenemen.nl zocht het voor jou uit.

Claim hier je vergoeding bij vertraging!

Vergoeding bij vertraging vlucht

Het komt regelmatig voor dat een vlucht vertraagd is. Dit kan allerlei redenen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een overboekte vlucht, slecht weer, mankementen aan het vliegtuig etc. Toch maakt de reden niet uit voor een vergoeding. Wanneer je vliegtuig vertraagd is, heb je vaak recht op een vergoeding. 

Wanneer een vlucht vertraagd is en deze vertraging meer dan drie uur bedraagt, heb je recht op een schadevergoeding. Dit geldt ook bij een geannuleerde vlucht of een overboekte vlucht. De bedragen van de vergoedingen kunnen sterk variëren, vaak van €125,- tot soms wel €600,-. 

Vergoeding claimen bij vertraging

Toch is het niet gebruikelijk dat luchtvaartmaatschappijen geld terug geven bij vertraging, ondanks dat je er recht op hebt. Luchtvaartmaatschappijen doen er soms alles aan om onder deze schadevergoedingen uit te komen. Toch heb je hier recht op als passagier en daarom is het verstandig om deze vergoeding bij een vertraagde of geannuleerde vlucht te claimen.

Er zijn bedrijven welke jou kunnen helpen bij het krijgen van de vergoeding waar je recht op hebt. Zo hoef je zelf geen moeilijke brieven etc. te gaan schrijven om deze vergoeding te claimen, dit wordt voor je gedaan. Bij AirClaims kun je dit bijvoorbeeld laten doen. Dit is een juridische dienst welke jou helpt met het claimen van de schadevergoeding waar je recht op hebt. Tevens werkt deze dienst met een no cure, no pay. Ideaal dus om jouw schadevergoeding te claimen bij een vertraagde vlucht!