Een koffer als handbagage, de ideale reisgenoot

koffer, handbagageEen koffer als handbagage in het vliegtuig. Steeds meer mensen kiezen voor een koffer als handbagage. Handbagage meenemen in het vliegtuig is ideaal. Je hebt altijd je belangrijke en handige spullen bij de hand, zoals je paspoort en vliegtickets.

Je hebt handbagage in allerlei soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld rugzakken, schoudertassen, handtassen en koffers. Maar steeds meer mensen kiezen voor een koffer voor handbagage. Een koffer is namelijk wendbaar en makkelijk met je mee te nemen. Je hoeft dus niet meer de hele tijd je zware rugzak met je mee te dragen, want een koffer neem je mee zonder dat het al te veel moeite kost.

Koop je handbagage koffer!

Natuurlijk moet deze koffer wel aan bepaalde eisen voldoen. De belangrijkste regels gaan over de inhoud en over de maximale afmetingen en het gewicht van de koffer voor handbagage. Deze regels verschillen vaak per luchtvaartmaatschappij. Meestal kan je op de achterkant van je vliegticket de voorwaarden vinden die bij de luchtvaartmaatschappij gelden waar jij mee vliegt.

Materialen

Als je kiest voor een koffer kan je kiezen uit een harde of een zachte koffer. In harde koffers voor handbagage blijft je bagage beter liggen, wat zeker voor kleding een groot voordeel is. Het voordeel van een zachte koffer is dat het materiaal meegeeft. Zo kan je in een koffer voor handbagage van zacht materiaal meer kwijt.

Voor harde koffers voor handbagage kunnen vier soorten hard materiaal worden gebruikt. Namelijk:

  • polypropyleen
  • ABS
  • polycarbonaat
  • aluminium

Koffers voor handbagage van polypropyleen worden het meest verkocht. Het voordeel is dat het goedkoop is. Het nadeel is dat het materiaal snel krast. ABS daarentegen is een stuk duurder, maar weer veel krasbestendiger.

Polycarbonaat is een materiaal voor koffers van handbagage wat steeds populairder wordt. Het is duurder, maar een stuk steviger. Het is hard, maar toch soepel, waardoor de koffer voor handbagage wel tegen een stootje kan. Deze koffers sluiten met een rits, wat het extra veilig maakt. Ze kunnen niet zomaar open schieten. Nog een groot voordeel van polycarbonaat is dat het licht is. Hierdoor kan je meer handbagage meenemen.

Wat wil jij?

Maar uiteindelijk is het vooral belangrijk dat jij de koffer fijn vindt. Oriënteer je daarom goed als het gaat om koffers voor handbagage. Probeer verschillende koffers uit en kijk welke het beste bij je past!