Welke reisverzekering voor studeren in het buitenland?

reisverzekering studeren buitenland, reisverzekering, studeren buitenland, stage buitenlandGa je een buitenlandstage binnenkort lopen? Of ben je van plan om te gaan studeren in het buitenland? Je bent waarschijnlijk voorbereidingen aan het maken voor je droom buitenlandstage en hebt er onwijs veel zin in! Alleen moet je gigantisch veel regelen voor een internationale stage, waaronder een reisverzekering.

Waarom een reisverzekering afsluiten en zijn er speciale reisverzekeringen voor een student? Allemaal vragen die door je hoofd gaan én wij geven het antwoord!

Waarom een reisverzekering afsluiten voor een internationale stage?

Ga je studeren in het buitenland of een buitenlandstage lopen? Dan is een reisverzekering afsluiten voor je stage en verblijf een goede keus. Als je als student naar het buitenland gaat voor school of een stage dan zit je hier vaak al minimaal een half jaar, een lange tijd waar het risico aardig groot is om voor onverwachte gebeurtenissen komen te staan. Misschien wordt je plotseling ziek op je stage of tijdens het studeren in het buitenland of misschien maak je wel schade tijdens je internationale stage. Het ergste wat jou kan overkomen is dat je door onvoorziene kosten naar huis moet van je droomstage of studie in het buitenland! Sluit daarom een bijpassende reisverzekering af voor je stage!

Verschillende reisverzekeringen voor studenten

Je gaat studeren in het buitenland of wellicht een stage lopen in een van de landen waar je van droomt. Je bent een student en daardoor maak je vaak profijt van vele voordelen, ook als het gaat om een reisverzekering voor studeren in het buitenland.

Doordat er steeds meer jongeren gaan studeren in het buitenland of een internationale stage gaan lopen dekt de basis reisverzekering vaak niet alle kosten meer. Het is dus daarom belangrijk als je stage gaat lopen in het buitenland dat je een aanvullende reisverzekering afsluit. Elke reisverzekering is anders bij elke verzekeringsmaatschappij, check dus altijd even goed bij jouw verzekeringsmaatschappij wat de mogelijkheden zijn voor een aanvullende reisverzekering! Wij vertellen kort wat voor verschillende reisverzekeringen er in Nederland zijn.

Doorlopende reisverzekering

Ben je van plan om vaker naar het buitenland te gaan voor je studie? Meerdere internationale stages te gaan lopen? Dan is het verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten! Ga je meerdere internationale stages lopen dan hoef je met de doorlopende reisverzekering niet steeds opnieuw jezelf te verzekering. De verzekering verzekert je namelijk het gehele jaar dat je je buitenlandstage loopt. Ook ben je goedkoper uit als je meerdere stages in het buitenland gaat doen of als je van plan bent om vaker in het buitenland te gaan studeren. Je betaald per maand een klein bedrag en omdat je zo vaak op pad bent naar het buitenland bent ben je voordelig uit.

Kortlopende reisverzekering

Ga je maar een buitenlandstage lopen of maar één keer een tijdjes in het buitenland studeren? Ben je niet van plan om in een langere tijd vaker een langere tijd in het buitenland te verblijven? Dan is de kortlopende reisverzekering meer geschikt voor jou. Deze reisverzekering dekt namelijk één reis die je gaat maken. De kortlopende reisverzekering loopt niet door nadat je stage in het buitenland is afgerond, nee de kortlopende reisverzekering stopt vanzelf!

Globetrotter reisverzekering

Een reisverzekering die iets minder bekend is is de globetrotter reisverzekering. Maar toch is dit een ideale reisverzekering voor een langere tijd in het buitenland gaat studeren of een stage gaat lopen.

Deze volledige reisverzekering kan je namelijk ook afsluiten als je géén ziektekostenverzekering hebt, natuurlijk ook als je deze wel hebt. De zaken die o.a. worden gedekt tijdens je verblijf in het buitenland met je studie of stage met de globetrotter reisverzekering zijn:

  • Ziekenhuisopname
  • Diefstal en schade van je bagage
  • Noodgedwongen terug reis naar Nederland
  • Ongelukken tijdens een wintersport (stel je hebt tijd om even de ski?s aan te trekken tijdens je stage in het buitenland.)
  • Duiken, stel er gebeurt iets als je de bijzondere onderwaterwereld wilt gaan ontdekken met deze extreme sport tijdens je stage of studie op dat droomeiland is dit ook gewoon gedekt met de globetrotter reisverzekering!

Een reisverzekering afsluiten als je in het buitenland gaat studeren of als je een stage in het buitenland gaat lopen is dus zeker een aanrader. Welke reisverzekering je afsluit ligt aan jouw situatie, met deze tips kom je in ieder geval een heel eind. Check altijd jouw verzekeringsmaatschappij voor de precieze details!