Welke reisverzekering nodig voor een wereldreis?

wereldreis, wereldreis reisverzekering, reisverzekeringEen wereldreis maken is een heel bijzondere ervaring en een goede voorbereiding waaronder een reisverzekering afsluiten is dan ook een pré om te doen. Als je een wereldreis gaat maken dan is het verstandig om een andere reisverzekering af te sluiten dan de doorlopende reisverzekering. Wil je zorgeloos op reis en niet voor onverwachte kosten komen te staan? Ga dan opzoek naar de juiste reisverzekering voor een wereldreis! Wij geven je een aantal tips en advies voor als je een wereldreis gaat maken en de juiste reisverzekering.

De wereldreis reisverzekering

Op wereldreis gaan betekent dat je doorlopende reisverzekering vervangen moet worden door een andere reisverzekering. Een doorlopende verzekering is niet voldoende als je een wereldreis gaat maken. De doorlopende reisverzekering is namelijk (meestal) 60 tot 90 dagen aaneengesloten geldig: te kort voor een wereldreis dus.

Een wereldreis maken? Dan heb je een lang verblijf in het buitenland en dus een andere reisverzekering nodig. Ga dan voor de lang-op-reis verzekering. Je bent verzekerd voor een langere periode en de dekking van een reisverzekering is minder uitgebreid dan de dekking van deze reisverzekering: twee vliegen in één klap.

De dekking van een wereldreis reisverzekering

Sluit je een reisverzekering voor een wereldreis, dan zal je even in je portemonnee moeten want zo’n reisverzekering is niet goedkoop, maar je hebt wel iets! Een wereldreis verzekering kan op maat samengesteld worden, je kan je reisverzekering als je op wereldreis gaat zo samenstellen dat hij bij jou past. De risico’s die voor jou gelden laat je verzekeren, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan tijdens je wereldreis. Op welke punten moet je letten als je een wereldreis verzekering gaat afsluiten? Dit zijn:

  • Medische kosten, je hoeft maar iets te krijgen en de medische kosten kunnen ineen heel hoog worden tijdens je wereldreis. Zorg er dus voor dat je hier goed verzekerd voor bent als je een wereldreis gaat maken. Ook voor een eventuele nood terugreis naar Nederland kan je je verzekeren met de wereldreis reisverzekering
  • Bijzondere sporten, een wereldreis maken en het beoefenen van bijzondere sporten? Zorg er voor dat je extreme sporten ook verzekerd in je wereldreis reisverzekering!
  • Waardevolle spullen, zorg ervoor dat je waardevolle spullen ook verzekerd zijn als je een wereldreis gaat maken. Beschadigen je spullen of worden ze gestolen? Dan ben je gewoon verzekerd als je ze dekt met de wereldreis reisverzekering
  • Hoe lang je gaat, het is natuurlijk belangrijk om te weten hoe lang je gaat als je een wereldreis gaat maken als je een wereldreis reisverzekering gaat afsluiten. Je moet weten hoelang je verzekerd wilt zijn, anders betaal je misschien wel te lang een hoge premie

Ga je een wereldreis maken ben dan goed voorbereid! Vergelijk aanbieders die een wereldreis reisverzekering aanbieden en vergeet niet een inpaklijstje te maken zodat je niks vergeet! Op wereldreis gaan is leuk, maar met een goede voorbereiding is op wereldreis gaan nog leuker!