Ik ga backpacken, welke reisverzekering heb ik nodig?

backpacken, reisverzekeringBackpacken, iets wat steeds populairder wordt, ook onder Nederlanders. Maar ook als je gaat backpacken wil je een goede verzekering afsluiten. Je wilt tijdens je backpackvakantie namelijk niet voor onverwachte kosten komen te staan. In dit artikel vertellen wij welke verzekering je het beste af kan sluiten als je gaat backpacken. 

Welke verzekering?

De beste optie voor de meeste backpackers is het afsluiten van een speciale backpack reisverzekering. In deze backpack reisverzekering zit naast een heel uitgebreide basisdekking ook dekking bij ongevallen, ziektekosten en diefstal, kwijt raken of beschadigen van je bagage. Ook voor bijzondere sporten en/of werkzaamheden ben je standaard meeverzekerd bij de speciale backpack reisverzekering. Er zijn een aantal aanbieders die deze speciale backpack reisverzekering aanbieden, maar lang niet allemaal. Maar wees gerust, er zijn genoeg andere mogelijkheden voor een goed verzekerde backpack reis. 

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een bepaalde periode. Dit is voor sommige backpackers een goede optie, maar als je langer dan een paar weken gaat backpacker is dit niet heel erg handig. Het verschilt per verzekeraar, maar gemiddeld ben je met een kortlopende reisverzekering zo’n 30 tot 40 dagen verzekerd in het buitenland. Als je van plan bent om maar een aantal weken te gaan backpacken, is dit natuurlijk wel een goede optie. 

Doorlopende reisverzekering

Indien je voor langere tijd gaat backpacken kan je beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Een doorlopende reisverzekering heeft echter één groot nadeel. Je mag namelijk maar een beperkt aantal dagen reizen met een doorlopende reisverzekering. Als dit bij jou backpackvakantie het geval is, kan je beter kiezen voor een andere verzekering. Bij de meeste verzekeraars is het maximum aaneengesloten dagen ongeveer 90 dagen. 

Ga goed verzekerd op reis!

Als je op reis gaat is het vanzelfsprekend dat je er voor zorgt dat je goed verzekerd bent. Echter is dit bij een backpack reis extra belangrijk. Bij het backpacken verplaats je je vaak van plaats naar plaats, waardoor je er eerder iets met bijvoorbeeld je bagage gebeurt. Maar ook is de kans dat je ziek wordt groter dan wanneer je gaat kamperen in Frankrijk. Niemand wilt voor onverwachte kosten komen te staan, want dit kan heel je vakantie verpesten. Zorg er dan ook voor dat je een goede verzekering zoekt. Vergelijk op het internet de verschillende aanbieders en vind de reisverzekering die bij jou past!