Wat is een Au Pair reisverzekering?

reisverzekering, au pair, werken buitenland, au pair verzekeringGa je werken als au pair in het buitenland? Dan moet je je goed voorbereiden als au pair in het buitenland moet je aan een aantal zaken denken. Ga je werken als au pair in het buitenland dan is een reisverzekering van belang. Werken als au pair betekent een andere reisverzekering afsluiten dan de basis doorlopende reisverzekering, deze zijn vaak ongeldig of ontoereikend qua dekking als je gaat werken in het buitenland als au pair.

Als au pair bevind je je gehele verblijf in het buitenland in het huis van iemand anders, maak je daar iets kapot? Dan is fijn als dit gewoon vergoed wordt door je reisverzekering en daarom moet je een speciale au pair reisverzekering afsluiten. Wat houdt een au pair reisverzekering nou precies in? En waarom moet je een speciale reisverzekering afsluiten als je als au pair gaat werken in het buitenland. Dat vertellen wij je!

Waarom een au pair verzekering afsluiten?

Een au pair verzekering afsluiten is noodzakelijk als je gaat werken als au pair in het buitenland. Het is noodzakelijk om dit te doen omdat de dekking van een doorlopende reisverzekeringen niet geldt als je betaald werk gaat doen in het buitenland, wat wel het geval is als je als au pair gaat werken.

Een doorlopende reisverzekering bied geen dekking tijdens au pair werk in het buitenland omdat:

 • Er is geen sprake van een recreatieve reis
 • Je maakt geen gebruik meer van een Nederlandse basiszorgverzekering als je gaat werken als au pair in het buitenland, wat wel moet als je gebruik wil maken van de dekking van een doorlopende reisverzekering

Om deze redenen is het dus noodzakelijk om een au pair reisverzekering af te sluiten in plaats van een doorlopende reisverzekering. Let wel op dat de au pair reisverzekering vaak maximaal 18 maanden geldig is!

De voordelen van een au pair verzekering

Als au pair werken in het buitenland is hartstikke leuk en je leert er ook nog onwijs veel van! Je maakt kennis met een nieuwe cultuur, een andere taal, je bent met kinderen bezig en je komt in een fijn gastgezin terecht als je gaat werken als au pair. Met een goede voorbereiding heb je ook nog eens een aantal voordelen. Sluit daarom een au pair verzekering af. De voordelen die de au pair verzekering met zich meebrengt zijn:

 • Ga je met het gezin op vakantie? Dan ben je als au pair ook verzekerd
 • Ga je tijdelijk terug naar Nederland? Dan ben je nog steeds verzekerd met de au pair verzekering
 • Een au pair verzekering biedt vaak een uitgebreide dekking

De dekking met een au pair verzekering

Met dekking van een au pair verzekering kan je met een gerust hart gaan werken als au pair in het buitenland! Een au pair verzekering dekt in de meeste gevallen:

 • Noodgevallen kosten
 • Reisongevallen kosten
 • Medische kosten
 • Reisbagage
 • Ongevallen bij verschillende sporten, zoals ongevallen bij een wintersport, duiken en eventueel andere extreme sporten
 • Een noodreis terug naar Nederland, dat dekt de au pair verzekering ook
 • Ook als jouw ouders voor nood naar het buitenland voor jou moeten komen worden deze kosten vaak gedekt met de au pair verzekering
 • Een voorwerp breken of iets anders kapot maken (perrongelijk) in het huis van je gastgezin, ook deze kosten worden gedekt door de au pair reisverzekering!

Een au pair verzekering afsluiten als je gaat werken als au pair is dus belangrijk. Het brengt veel voordelen met zich mee én stel dat er iets gebeurt dan ben jij gewoon goed verzekerd. De laatste tip die wij meegeven is: vergelijk altijd aanbieders en overleg altijd met je verzekeraar wat de mogelijkheden zijn.