Wat is een groepsreisverzekering?

groepsreisverzekering, groep, reis, verzekering, reisverzekeringEen groepsreisverzekering afsluiten is handig als je een groepsreis aan het organiseren bent. Bijvoorbeeld een bedrijfsuitje, schoolreisje of een excursie. Als je met een groep op reis gaat, heb jij, als organisator, de verantwoordelijkheid voor alle deelnemers. Een goede voorbereiding is dan ook belangrijk, maar ook een groepsreisverzekering moet je niet vergeten. Een groepsreisverzekering geeft dekking in heel Europa en is ideaal om een hele groep te verzekeren

Wat is er verzekerd?

Bij een groepsreisverzekering is de gehele groep, meestal tot en met 500 personen, standaard verzekerd tegen alle onvoorziene kosten en bijvoorbeeld repatriëring. Zo hoeft de organisator van de groepsreis zich geen zorgen te maken over kosten voor bijvoorbeeld schade veroorzaakt door één van de deelnemers. Een groepsreisverzekering verzekert dit namelijk allemaal. Je hoopt natuurlijk dat alles gewoon op rolletjes loopt, maar ongelukken kun je niet altijd voorkomen. Een groepsreisverzekering dekt het volgende:

  • ongevallendekking
  • hulpverlening
  • bepaalde geneeskundige kosten
  • bepaalde buitengewone kosten
  • schade aan bagage
  • schade aan het verblijf
  • dekking rechtsbijstand en aansprakelijkheid

Waarom een groepsreisverzekering afsluiten?

Vaak wordt er gedacht dat een groepsreisverzekering niet nodig is, omdat de meeste deelnemers van de groepsreis individueel al zijn verzekerd. Een groepsreisverzekering geeft een groep echter een meer complete dekking dan die individuele reisverzekeringen. Bovendien zijn rechtsbijstand en aansprakelijkheid bij de uitgebreide dekking automatisch meeverzekerd. Kortom, een groepsreisverzekering afsluiten is ontzettend belangrijk als je op groepsreis gaat. 

Groepsreisverzekering afsluiten

Een groepsreisverzekering kan je gemakkelijk online afsluiten. Er zijn verschillende aanbieders als het gaat om groepsreisverzekeringen. Het is belangrijk dat je de verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt en zo de beste groepsreisverzekering kan kiezen. Bekijk goed de voorwaarden en wat er allemaal is gedekt, dit kan namelijk per verzekeraar nogal verschillen. Sluit een groepsreisverzekering af, zo weet je zeker dat je zonder zorgen kan genieten van je groepsreis!