Wat is een pechhulp verzekering

pechhulp verzekeringGa jij je auto verzekeren of heb je al een autoverzekering en zit je na te denken over een pechhulp verzekering, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat het inhoud? Wat heb je nou precies aan de pechhulp verzekering en wat moet je er over weten? Wij gaan je alles vertellen over deze aanvulling als je je auto gaat verzekeren of al een autoverzekering hebt. De pechhulpverzekering dus.

Wat is een pechhulp verzekering?

De pechhulpverzekering is een aanvullende verzekering die je af kunt sluiten als je je auto gaat verzekeren. Heb je autopech onderweg of enige schade aan de auto? Dan is het de pechhulpverzekering die jouw kosten dekt! Heb je kleine schade aan je auto en ben je in Nederland? Dan wordt deze waarschijnlijk ter plekke gemaakt. Kan de schade aan je auto niet ter plekke worden gemaakt? Dan wordt je auto weggesleept naar de dichtstbijzijnde garage of naar je eigen garage.

En omdat je een pechhulp verzekering hebt als aanvulling op je autoverzekering krijg je meestal een vervangende auto, zodat je gewoon je dagelijks leven door kan zetten! Kan er op het moment dat je schade hebt aan je auto of autopech hebt geen plaatselijke auto vervanging komen? Dan wordt er meestal een taxi geregeld of je gaat met het openbaar vervoer verder.

Schade aan je auto of autopech in het buitenland

Heb je autopech of auto schade in het buitenland? Dan kan je ook terug vallen op de aanvullende pechhulp verzekering. Maak je gebruik van je pechhulp verzekering in het buitenland wordt er gekeken naar je situatie. De dekking kan verschillen tot transport naar eindbestemming, vervangend vervoer, vervoer terug naar Nederland, toesturen van nieuwe onderdelen en zelfs hotelovernachtingen! Heb je dus autopech of schade aan je auto in het buitenland? Val dan terug op je pechhulp verzekering! Een goede aanvulling op je reisverzekering is dus ook een pechhulp verzekering. Schade of autopech is natuurlijk altijd vervelend zorg dat je in iedergeval altijd een rugzak met water en bijvoorbeeld een care plus ehbo kit bij je hebt zodat je in noodsituaties altijd snel en dicht bij je belangrijkste spullen hebt. Dat helpt enorm bij pech in het buiteland. 

Een pechhulp verzekering is dus zeker een aanrader als je je auto gaat verzekeren bij een verzekeringsmaatschappij!