Zijn je kinderen meeverzekerd?

verzekering, kinderen meeverzekerenZijn je kinderen meeverzekerd? Je kinderen zijn natuurlijk het allerbelangrijkst voor je en daarom is het goed om te weten of je kinderen meeverzekerd zijn. Gelukkig kunnen wij hier snel antwoord op geven, je kinderen zijn vaak tot hun 18 jaar meeverzekerd en dit gebeurt bij zowel (bijna) alle verzekeringsmaatschappijen. Tot 18 jaar hoef je je dus geen zorgen te maken, want je kinderen zijn gewoon meeverzekerd. Alles details over kinderen meeverzekeren, hoe, wat en wat gebeurt er als ze 18 jaar worden? Dat hebben wij allemaal op een rijtje gezet!

Kind meeverzekeren hoe doe je dat?

Je kind meeverzekeren is heel makkelijk en gratis! Zijn beide ouders op een andere manier verzekerd? Zorg er dan voor dat je je kind meeverzekerd bij de ouder die de meest uitgebreide polis heeft, want dan heeft je kind ook automatisch deze polis! Geef dit wel altijd even aan als je je kinderen meeverzekerd, de verzekeringsmaatschappij doet dit namelijk niet altijd automatisch. Een ander voordeel wat kinderen meeverzekeren met zich mee brengt is dat het eigen risico van het kind niks is. Gebeurt er iets met je kinderen? Dan kun je ervan uit gaan dat je geen extra kosten hoef te betalen als je je kinderen meeverzekerd in jouw polis.

Je baby bijschrijven bij de verzekering

Een kindje opkomst? Schrijf dan maximaal na vier maanden na de geboorte van je kind je baby in bij de polis van een van de ouders. Het risico dat je kind ziek wordt is misschien klein, maar vanaf het moment dat je je kind meeverzekerd ben je gegarandeerd van dekking. Word je kind plotseling ziek en moet hij naar het ziekenhuis? Dan kunnen de kosten hoog oplopen als je kind niet is meeverzekerd, zorg er dus voor dat je dit op tijd doet om onnodige kosten te besparen! Je kind meeverzekeren kan tegenwoordig bij de meeste verzekeringsmaatschappijen online, gratis en makkelijk je kinderen meeverzekeren dus.

Welke zorg wordt vergoed als je je kinderen meeverzekerd?

Zijn je kinderen meeverzekerd dan wordt er automatisch veel zorg vergoed. Er is vaak geen eigen risico voor je kind en dat brengt veel voordelen met zich mee. Waarvoor is je meeverzekerde kind nou precies verzekerd? Alle dekking van de basisverzekering voor je meeverzekerde kinderen op een rijtje:

  • Huisarts
  • Verblijf ziekenhuis
  • Medicijnen
  • Hulpmiddelen
  • Ziekenvervoer
  • Fysiotherapie, let wel op dat dit maar tot 18 behandelingen gaat!
  • Dyslexie zorg, let hierbij op dat dit alleen geld van kinderen 7 t/m 11 jaar!
  • Logopedie
  • Tandarts

18 jaar oud, en nu?

Je kind is 18 jaar geworden en gaat door het leven als een volwassene. Als je kind 18 jaar wordt dan verandert er veel, zo ook de verzekering. Het wordt tijd dat je kind zijn eigen verzekering gaat afsluiten. Meestal geeft de huidige verzekering een mooie aanbieding om je kind goed te verzekeren, maar kijk altijd goed rond naar andere verzekeringsmaatschappijen. Zorg er ook voor dat je kinderen een reisverzekering afsluiten zodra ze 18 jaar worden!

Zo krijgen jongeren of studenten vaak mooie kortingen bij verzekeringsmaatschappijen en zo zijn er ook speciale jongeren verzekeringen. Daarnaast past een andere verzekering wel beter bij de wensen van je kind. Als je kind 18 jaar wordt loop dan even zijn/haar wensen langs en ga zo op zoek naar de beste verzekering.