Wat is een wereldreisverzekering?

wereldreisverzekeringEen wereldreisverzekering, wat houdt dat nou precies in? Een wereldreisverzekering sluit je af als je op wereldreis gaat. Het is namelijk heel belangrijk om goed verzekerd te zijn als je op wereldreis gaat. Niemand komt graag voor onverwachte kosten te staan. Daarom is het heel belangrijk dat jij, en je spullen, goed verzekerd zijn als je op wereldreis gaat. In dit artikel vertellen wij je alles over een wereldreisverzekering. 

Welke verzekering heb ik nodig?

Als je op wereldreis gaat is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Helaas bestaat er nog geen standaard wereldreisverzekering voor een wereldreis. Wel zijn er een aantal varianten voor mensen die voor langere tijd naar het buitenland gaan. Als je op wereldreis gaat heb je de keuze uit een doorlopende reisverzekering of een lang-op-reisverzekering met werelddekking. 

Doorlopende reisverzekering

Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering moet je goed naar de voorwaarden en de maximale reisduur van de reisverzekering kijken. Afhankelijk van de aanbieder kan je 40 tot 365 dagen achter elkaar op reis. Echter hebben sommige verzekeraars in hun voorwaarden opgenomen dat je niet mag werken met een doorlopende reisverzekering. Ben je dit wel van plan tijdens je wereldreis, dan is het belangrijk om dit goed te checken. 

Lang-op-reis-verzekering

Met een lang-op-reisverzekering kan je tot 24 maanden op reis. Dit is dus een zeer aantrekkelijke verzekering als je op een wereldreis gaat, die langer dan één jaar duurt. Één van de grootste voordelen van een lang-op-reisverzekering is dat je medische kosten tijdens je wereldreis volledig kan meeverzekeren. Met een gewone reisverzekering ben je namelijk verplicht om je Nederlandse zorgverzekering aan te houden, zolang je in het buitenland verblijft, om in aanmerking te komen voor vergoeding van medische zorg. 

Wat is er verzekerd?

Iedere reisverzekering biedt hulpverlening in het buitenland en meestal bagagedekking. Met een lang-op-reisverzekering zijn vaak ook medische kosten, ongevallen, aansprakelijkheid, reisrechtsbijstand en bijzondere sporten (zoals abseilen, bergbeklimmen en off-piste skiën) meeverzekerd.