Wat is een wereldreisverzekering?

Wat voor verzekering heb je nodig voor een wereldreisEen wereldreisverzekering, wat houdt dat nou precies in? Een wereldreisverzekering sluit je af als je op wereldreis gaat. Het is namelijk heel belangrijk om goed verzekerd te zijn als je op wereldreis gaat. Niemand komt graag voor onverwachte kosten te staan. Daarom is het heel belangrijk dat jij, en je spullen, goed verzekerd zijn als je op wereldreis gaat. In dit artikel vertellen wij je alles over een wereldreisverzekering. 

Welke verzekering heb je nodig voor je wereldreis?

Op avontuur gaan tijdens een wereldreis is een onvergetelijke ervaring, maar het is essentieel om goed voorbereid te zijn, vooral als het aankomt op verzekeringen. Helaas is er geen one-size-fits-all ‘wereldreisverzekering’, maar er zijn wel verschillende opties beschikbaar voor globetrotters die langere tijd in het buitenland verblijven.

Je hebt over het algemeen de keuze uit twee types verzekeringen: een doorlopende reisverzekering of een speciale lang-op-reisverzekering met werelddekking.

Doorlopende reisverzekering: Deze is ideaal als je vaker reist of voor een langere periode weg bent. Bekijk wel nauwkeurig de voorwaarden en controleer de maximale duur die de verzekering toestaat. Dit kan variëren van 40 tot wel 365 dagen. Een aandachtspunt is dat sommige verzekeraars in hun voorwaarden hebben staan dat werken niet is toegestaan met zo’n verzekering. Als werken deel uitmaakt van je wereldreisplannen, is het cruciaal om dit goed te controleren.

Lang-op-reis-verzekering: Met een lang-op-reisverzekering kan je tot 24 maanden op reis. Dit is dus een zeer aantrekkelijke verzekering als je op een wereldreis gaat, die langer dan één jaar duurt. Één van de grootste voordelen van een lang-op-reisverzekering is dat je medische kosten tijdens je wereldreis volledig kan meeverzekeren. Met een gewone reisverzekering ben je namelijk verplicht om je Nederlandse zorgverzekering aan te houden, zolang je in het buitenland verblijft, om in aanmerking te komen voor vergoeding van medische zorg. 

Essentiële tips voor jouw keuze van een wereldreisverzekering:

  • Bepaal de duur van je reis: Dit helpt je bij het kiezen tussen een doorlopende reisverzekering of een specifieke lang-op-reisverzekering.
  • Lees de kleine lettertjes: Voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen, vooral als het gaat om werk tijdens je reis.
  • Beoordeel je activiteiten: Ga je extreme sporten beoefenen of vrijwilligerswerk doen? Zorg dat je verzekering deze activiteiten dekt.

Door deze richtlijnen te volgen, zorg je ervoor dat je optimaal voorbereid op wereldreis gaat. Veilig, gerustgesteld en klaar om de wereld te verkennen!

Wat is er verzekerd?

Iedere reisverzekering biedt hulpverlening in het buitenland en meestal bagagedekking. Met een lang-op-reisverzekering zijn vaak ook medische kosten, ongevallen, aansprakelijkheid, reisrechtsbijstand en bijzondere sporten (zoals abseilen, bergbeklimmen en off-piste skiën) meeverzekerd.