Alles over vakantiegeld

vakantiegeld berekenen, vakantiegeldHet is jaarlijks een terugkerende vraag bij veel mensen; ‘hoeveel vakantiegeld krijg ik?’. Bij de meeste werkgevers is het zo dat je het hele jaar spaart voor je vakantiegeld. Maar wat is nou precies het doel van vakantiegeld en hoe kun je berekenen hoeveel je krijgt en wanneer? Wij leggen dit in onderstaand artikel uit.

Wat is vakantiegeld?

Vakantiegeld is een extraatje wat werknemers krijgen om zo de extra kosten van vakantie te kunnen dekken. Deze toelage beslaat 8% van het brutoloon. De uitbetaling van vakantiegeld gebeurd meestal eind mei. Je spaart het gehele jaar voor vakantiegeld en je kunt dus zelf je vakantiegeld berekenen als je dit wilt. Deze toelage wordt meestal opgebouwd vanaf 1 juni tot en met 31 mei het jaar daarop.

Leden van Meenemen.nl adviseren

Uit onderzoek onder de leden van Meenemen.nl blijkt dat zij onderstaande aanbieders adviseren wanneer het gaat om het boeken van goedkope vliegtickets online.

Vliegtickets.nl Bekijk aanbieding
WTC.nl – World Ticket Center Bekijk aanbieding

Voordelen vakantiegeld

Aan het krijgen van vakantiegeld zitten ook veel voordelen. Zo kiezen veel mensen er voor om vakantiegeld te gebruiken voor het afbetalen van verschillende praktijken of om te sparen. Ook vinden sommige mensen de toelage fijn omdat ze dan bijvoorbeeld eindelijk de tuin eens goed kunnen opknappen of die nieuwe keuken kunnen betalen.

Maar vakantiegeld is natuurlijk, zoals het woord het al zegt, eigenlijk bedoeld als extraatje voor de vakantie. Eind mei wordt vakantiegeld uitbetaald en dit is meestal de periode net voor de vakantie. De meeste geboekte vakanties moeten nu betaald worden of de meeste mensen gaan zoeken naar een leuke bestemming voor hun vakantie. Dankzij de uitbetaling van vakantiegeld, kun jij direct vliegtickets boeken naar een leuke bestemming! En daar komt nog bij dat veel vliegtuigmaatschappijen hier op inspelen door middel van leuke acties omtrent goedkope vliegtickets!